A tönköly

Kedvelt bejegyzések

14 hozzászólás

  1. gabojsza szerint:

    Én már 4 éve tönkölybúza pelyva párnán alszom, azóta nem fáj a gerincem:)))

  2. Zsu szerint:

    Hasonló a családunk :) Vagyis párom hasonlít a családodra: nálunk is én vagyok az, aki szereti a teljes kiőrlésű dolgokat, lehetőleg otthon sütve, Kedves meg inkább a bolti fehér kenyér híve. Egyébként pont a hétvégén sütöttem először tönkölyliszttel kenyeret, jókor jött ez az írás. :)

  3. Mirelle szerint:

    Én már régóta használom a tönkölyt.
    például habaráshoz. De kenyérhez, sütihez is gyakran a fehér tönkölylisztet veszem.

  4. Cserke szerint:

    Gabojsza, akkor valami lehet benne tényleg.

    Zsu, az általam ismert férfinépek közül igen kevesen vehetők rá a nem fehér kenyérre, hogy ez miért van?

    Mirelle, jó is az, ha kicsit körülnézel, én is majdnem mindenhez azt használok.

  5. lorien szerint:

    Igen, jó a tönköly, épp most tervezem, ha kifogy a BL-80-as kenyérlisztem, akkor vele fogok kísérletezni. Mondjuk amindehol kapható teljes kiőrlésú bio liszttel voltak gondjaim sütésnél, ilyen szempontból sokkal könnyebb dolgozni a Vitamill-féle graham liszttel. De azért nem adom fel, mert a változatosság lényeges :)

  6. Fűszeres Eszter szerint:

    Kicsit OFF, de Moes-nál említetted az indiai főzőtanfolyam hiányát, itt van egy:
    kashmiretterem.hu/hu/node/indian-cooking-class

  7. Cserke szerint:

    Lorien!De jó, hogy itt vagy:) A Galgafarm biolisztjét szoktam használni, a teljes kiőrlésű tényleg kihívás. Megpróbálom a Vitamillt, de hol lehet olyat kapni?

    Eszter, köszönöm, aranyos vagy. Tavasszal néztem őket is, de náluk csak nézni lehet, az a baj. A Szép Kis Indiás meg messze van nekem:( A másik a mexikói,ami izgat, na abból sincs igazán szimpatikus, a Chefparadésok csinálnak, de Fakanálnak érdekes tapasztalatai voltak velük.
    Marad a szakácskönyv:)

  8. lorien szerint:

    A Vitamill graham az bármelyik nagyob boltban kaphato, hiszen nem bio:) Viszont kiszamithatóan viselkedik, és a minősége sem rossz. Ez mondjuk általánosságban is igaz az egész termékcsaládjukra, habár ez az árazásán is látszik.

  9. cserke szerint:

    Igaz, nem szoktam a liszteket nézni, de most akkor majd igen. Látom nálad, hogy a minősége nem lehet rossz:))

  10. Fűszeres Eszter szerint:

    Nézni, aztán enni :-)
    Csinálni valóban csak otthon…

  11. lorien szerint:

    Tényleg kiváló, réteslisztben mást nem is használok, viszont a fehér finomliszt esetén visszatérek a tönkölyre, mert ebben a szakágban az a legjobb. Jobb, mint a vitamill fehér, és nagyjából hasonló az áruk. Sőt, kipróbálom, milyen kenyér lesz belőle :)

  12. cserke szerint:

    Eszter, kétségtelen vonzerő, hogy enni is lehet, az biztos :))

    Lorien, várjuk a kenyered!

  13. Kovács Éva szerint:

    Sziasztok!

    Volt egy keresztcsonttörésem. Sajnos nem tudok ülni, később is csak valamilyen kerek (úszógumi alakú párnán). Nem tudjátok hol lehet venni, vagy rendelni tönkölybúza pelyvával kitömött ülőgyűrűt? Én debreceni vagyok, de a lányom meg tudná venni Bp-en.
    Előre is köszönöm a segítséget.

    Üdv:

    Éva (a teljes kiörlésű gabonafélék híve)

  14. Cserke szerint:

    Éva, a Csörsz utcai biopiacon több készítő is szokott kint lenni, náluk lehet rendelni mindenfélét. Reggel 7-12-ig vannak ott (MOM művház udvara), ott biztosan talál a lányod. Egyet tudok még az Őrségben, ha kéred a címet, szólj, megkeresem.Nem annyira a szomszédod, de hátha postáznak is.
    Mielőbbi jobbulást!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .