Tejszínes egresleves, Meggyes roló VKF. VI.

Kedvelt bejegyzések

21 hozzászólás

  1. t3v szerint:

    Tudod, ki hiszi el, hogy nem csak a fotó kedvéért dugtál pár málnát a rolódarabkák végébe? :)) Most ettem, erre tessék, már az első képnél összenyálaztam a klaviatúrt.

  2. gabojsza szerint:

    Az egreslevest azért nem szerettem, mert nem így készült.Így tudnám szeretni:))) ráadásként a rolókat is tudnám szeretni:)))
    Gratulálok!

  3. Rita szerint:

    Gyönyörű a tányér, amiben a leves van!
    Én egyszer egy egresmártással próbálkoztam, de inkább csak úgy magában szeretem, csipegetve.

    És a sütemények.. Szépek a képek és most úgy behabzsolnám :D

  4. cserke szerint:

    t3v, jajmán, tekiste!! Pedig nem. Viszont ügyeltem rá, hogy a szélébe is jusson, (ki is potyogott pár szem), pont ezért nem töltöttem meg az egész tésztát egyszerre, mert ha szeletelni kell, közel sem így néz ki.

    Gabojsza, én sem szerettem soha, ezért is húztam a szám, de így tényleg jó és köszi!:)

    Rita, köszi, én is szeretem, még akkor is, ha cukortartó :)))De nem tudtam kihagyni, annyira kívánkozott bele.
    Mártás nekem sem jön be..

  5. paprikawoman szerint:

    hát ez a málna kéremszépen, ahogy kikukkant a csokis rolóból..kérek!

  6. Fűszeres Eszter szerint:

    Szerintem nagyon jó, hogy ilyen nagyok maradtak ezek a gyönyörű képek!

  7. lorien szerint:

    Még jó, hogy nem kicsinyíted a süteményt, annak senki sem örülne, sőt nem is mennénk hozzád kosztosnak :))))) Teljesen bezabáltam a kacsából és a pitéből, meg a portóiból, de az a süti nagyon izgat, kérrek egy adagot fénypostán. Természetesen nem kicsinyítve :)))

  8. Melange szerint:

    Hű, azannya, valósággal az ember arcába ugrik ez a lekicsinyíthetetlen csokis süti! állati jó! Szóval ezek azok a bizonyos “próbasütik”…
    Nálunk otthonfelé pöszméte az egres, nagymamám minden nyáron csinált mártást sült husival. Az nagyon jó volt, és úgy nevezte, hogy pöszméteszósz :)

  9. cserke szerint:

    Eszter, pedig nem akartam, de még nem jöttem rá, hogy működik, az egreses nagyobb méretre, mégis össze tudtam nyomni szerkesztésnél…

    Lorien, ha jössz kosztosnak, sütök Neked, jó? :))

    Melange, kicsit agresszív sütikék, dehát péknek asszem jobb vagyok, mint blogreszelgetőnek…
    Tényleg, pöszmétének is hívják, el is felejtettem.Pedig milyen jó szó a pöszméteszósz :)

  10. Fűszeres Eszter szerint:

    Egres, pöszméte, büszke, biszke, piszke :-)

  11. lorien szerint:

    Ok, megyek! Mit sütsz? :)

  12. zsuzska szerint:

    Cserke: nem mondok semmitse a levesre, meg a sütikre, meg a fotókra, meg az ötletre.
    Minek, magáért beszél.

    Eszter: mi egyszer 11 nevét szedtük össze:) igaz, ott volt az ország minden részéből való versenyző. TE honnan ismersz ennyit?

  13. Fűszeres Eszter szerint:

    Az első pesti (én), a többi BAZ megyei (apám). HA minden megyében legalább 3 van, akkor van még mit gyűjteni. Milyen érdekes, egy ritkán használt gyümölcs. Vagy pont azért hívják ilyen sok néven, mert nem szoktunk róla még csak beszélni sem? Jó kis szakdolgozat téma :-)

  14. alizka szerint:

    Egrest (ami nálunk piszke) nagyon szeretem, de leginkább csak habnak; nem rudom a receptjét, majd elkérem az anyukámtól, ideje kipróbálni :) A többi is gyönyörű.

    Képkicsinyítés: alapesetben képszerkesztővel, pár kattintás. (Milyen képszerkesztőd van?)

    Beillesztett képen: kijelölöd, aztán tetszés szerint huzigálod a körvonalait – nem igazán szerencsés, mivel torzulhatnak az arányok.
    Vagy ha már beillesztetted a szövegbe a képet, akkor kattints a forráskódra, és ott a sor elején, közvetlenül az img után írd be, hogy width=”450″, a 450 helyett természetesen bármilyen számot írhatsz; ekkor az arányok megmaradnak, csak átméretezi a képet 450 pixel szélességűre.

  15. anyuha szerint:

    (Ez az alizka én vagyok… :D)

  16. PartizánOrsi szerint:

    Talán nem kellene ebéd elött gasztroblogokat olvasgatnom, mert az én klaviatúrám is nyálas lesz… Hát ez valami gyönyörüséges! Én mint konyakosmeggy- és málna-junkie csak üdvözölni tudom az ilyen kezdeményezéseket :-) Éljen, Cserke feltalálta a Feketeerdö-roládot!
    Én mostan nem VKF-kompatibilis módon aprósüteményben utazom az esküvöre, tegnap meg ma reggel már sütöttem 2,5 kilót, de ez még közel sem elég. Majd egyszer meg is írom a kekszeket :-)

  17. cserke szerint:

    Lorien, amit választasz :))

    Zsuzska, o.k. :))

    Alizka, a képszerkesztő megvan, 3 mb-osak a képek alapban, azzal kicsinyítem, vagdosom, csak itt a beillesztésnél szoktak gondok lenni, ezt a forráskódost nem tudtam, éccaka kipróbálom, háládatom :))

    Orsi, köszi!Van mascarpone a feketeerdősben ??
    Menyasszony szétdolgozza magát a nagy nap előtt??Hogy veszi ki ez magát?? Jó lesz, ha megírod, de előtte beszámolót kérünk az esküvőről!!!

  18. cserke szerint:

    Alízka, képek fazonírozva, istenem, mily szédítő tudományos dolgokat bírtam elsajátítani !!! :))
    Áll a ribizlissütiajánlat…

    (igaz, elsőre töklapos volt mind a kettő)

  19. Piszke/Candy's szerint:

    Piszkeügyben abszolút szakértő vagyok.Igy pl. a Jászságban hívják, ahol én is születtem. Meg is bántam, hogy a VKF VI.-ra nem jutott eszembe a piszkeszósz sült oldalassal.Már-már kínai jellegű édes-savanyú- sós komplementer :-))És a kertben rengeteg van, igénytelen és nagyon finom.
    A képek így jők, ahogy vannak.

  20. cserke szerint:

    Hogy is lehetne versenyezni valakivel, akinek már a neve is az :)))
    De a szószt még berakhatod, így, hogy van a kertben, nincs olyan nehéz dolgod.
    Gyeerekkoromban nekünk is rengeteg volt, a héját mindig a bokor alá köpködtük…
    Köszi, már kicsinyítettem valamennyire :)

  21. cserke szerint:

    Paprikawoman, hová dobjam át?? :))

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.