Barackos-marcipános koszorú

Kedvelt bejegyzések

4 hozzászólás

  1. Azért ennek is van valami kis köze Amerikához! Ha más nem, akkor a sok kalória. De hát nem kell sokat enni belőle, ugyebár… Ja és nagyon szép!

  2. Cserke szerint:

    Kalóriája van az tény, és de, kell belőle sokat enni! :)

  3. Lujza1104 szerint:

    Nincs gyakorlatom kelt tészták terén, de annyira tetszett a recept, hogy mégis belevágtam. Nagyon finom lett, csak sajnos külsőleg nem szép, a tészta nagyon lágy lett, nem lehetett szépen feltekerni, a töltelék így ki is fordult belőle. Mindent pontosan kimértem. Mit tehetek, hogy legközelebb ne legyen ilyen puha a tésztám? Esetleg kevesebb tej?

  4. Cserke szerint:

    A liszttől függ az állag. Minél magasabb a sikértartalma, annál több folyadékot igényel, és sajnos még ugyanazon a gyártmányon belül is változik a minőség . Amikor összeállítod a tésztát, arra törekedj, hogy inkább egy rugalmas, nem nagyon lágy tészta legyen. Ha úgy látod, túl puha, akkor kanalanként adj hozzá lisztet, minden kanálnyival alaposan átdagasztva. Ha picit tömörebb is lesz, szépen meg fog kelni, csak hagyni kell elegendő időt neki. Persze a kevesebb tej is megoldás lehet, de lehet hogy legközelebb más lesz a liszted és az meg felvesz ennyi tejet. Tényleg csak gyakorlat kérdése, ne add fel, a harmadik-negyedik kelt tésztánál ráérez az ember, hogy mi a jó állag. Ha mégis lágyra sikerül, oda se neki, süsd meg formában. Megvágni sem muszáj, Hollywood sem így csinálta. Tudom, hogy csalódás, ha nem úgy néz ki, ahogy elképzeled, de ez még mindig jobb, mintha szép lenne, de ehetetlen. Kitartás, nem egy ördöngős dolog :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.