Békés pékség

Kedvelt bejegyzések

11 hozzászólás

  1. fakanál szerint:

    cserke, sima fehér liszttel is működik?

  2. Cserke szerint:

    Persze, ha a tönkölyre gondolsz, ugyanúgy viselkedik, mint a sima búzaliszt, a teljes őrlésű meg annyira kevés benne, hogy állagán semmit nem változtatott, csak egy kis rostanyag.

  3. Zotmund szerint:

    Remek ötlet, asszem kipróbálom!
    A cottage cheese-nek pontos magyar neve nincs, nagyjából lágy túrónak lehet értelmezni. Kis hazánkban nem kapható ilyen formán de bárki csinálhat. 4:1 arányban kell keverni tejfölt és sima zacskós túrót. A hatás ugyanaz.

  4. lorien szerint:

    Nagyom egyre jár az agyunk most, én is épp most tesztelek egy tönkölylisztet, már sülnek a zsemlék, és várja a sorát a kenyér is :)
    Ja, és lesz egy kis fonott kalács is, de az nem tönköly :)

  5. gyurgya szerint:

    Ez jónak tűnik, én eddig sima tönkölyliszt + víz + élesztő verziót csináltam, az bejött, de ezt is kipróbálnám!!
    A 3 tojássárgája is belekerül a tésztába?
    Hogyan tekersz ilyen formás kifliket?
    köszi

  6. Cserke szerint:

    Zotmund, próbáld csak, érdemes:)

    Lorien, várom a végeredményt. Kalácstéma nálunk is érik, de mostanában annyi édes volt, hogy elkezdtem aggódni, még a végén elhíznak…

    Gyurgya, persze, hogy belekerül a tojássárgája, próbáld ki, a tojással és vajjal egészen más állagú és ízű lesz, mint a kenyér.
    A kiflihez egyenlő szárú háromszöget vágok, aminek a szárai egészen hosszúak (van két hosszú szára és egy rövid oldala) és a rövid oldallal kezdem a feltekerést. Nekem ez a fazon vált be.

  7. Arzénka szerint:

    Nagyon klassz recept, köszi, h. közre adtad. A képek gyönyörűek, étvágygerjesztőek.

  8. Cserke szerint:

    Szívesen Arzénka, használd egészséggel és köszönöm :))

  9. gyurgya szerint:

    hahó,
    kipróbáltam, remek lett!!!!!!
    felveszem a listára és a kenyér mellé ilyet is teszek a sütőbe,
    mindenkinek bejött:)))

    köszi

  10. Cserke szerint:

    Gyurgya, örülök, hogy sikere van nálad is, köszi, hogy megírtad!
    És szívesen :))

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.