Benne a pácban

Kedvelt bejegyzések

25 hozzászólás

  1. lorien szerint:

    Jót mulattam az íráson :)
    Én is kizárólag fán grillezek, ha kell, inkább elmegyek érte kocsival. A faszén csak nagyon tábori körülmények között végszükség esetén jöhet szóba. De az már nagyon régen volt.

  2. chilii szerint:

    jujj de jót röhögtem (rám is fért, kész téboly ma az iroda)!
    néhány kiegészítés: faszén helyett brikett! sokkal tartósabb lesz a parázs! hogy rávegyem az izzásra, jó kis tüzet rakok alája a metszés után félrerakott ágakból, apró fából, ha már jól ég, jöhet rá a birkett! ha mégsem akarná az igazságot, akkor elő lehet venni a házi karamellizáló pisztolyt. nekem mondjuk az még pont nincs, de van otthon ennek ipari változata, kiválóan használható!!!!!

  3. BeckZsu szerint:

    Ez nagyon jó!
    (Ha lehet szavazni, én a fát választom. Igaz, hogy a gyűlő fától slampos a kert egy része, de mégis… :))
    De fő a pác – vagy sül!

  4. Ízbolygó szerint:

    Ez nagyon jó kis írás!:-)
    Mi hajszárító helyett az ősküvület porszívót vetjük be, amit ha rendeltetésszerűen használunk akkor ugye SZÍV, de ha a másik oldalába dugjuk a csövet, akkor FÚJ! Remek parázs készíthető vele! De a legfrissebb szerelem a tárcsán (boronatárcsán) sütés. Ezen olyan omlós husikat lehet készíteni, hogy csuda. Még a füstös ízről is hajlandó vagyok lemondani!

  5. piszke szerint:

    Nagyon jó formában vagy!!!

    De nekünk nincs. És nem épít 6 éve!! Viszont a füvünk ugyanilyen:D

  6. cserke szerint:

    Lorien, emlékszem rá, említetted tavaly.

    Chilii, brikettre nem gondoltam még erre a célra. Igaz, szenünk nincsen. Meg a karamellizáló pisztolyra sem. Mindig tanul az ember.
    Remélem hamarosan szabadulsz és mehetsz haza:)

    Zsu, mindig irigyeltem, akinél szépen egyforma fák vannak felstószolva. Nálunk sosem sikerül olyan csinosra…

    Ízbolygó, a porszívó is milyen jó ötlet. És a tárcsa miatt irígykedem, ettem már olyat, nagyon finom volt. Dehát egy darab borona nem sok, annyi sincs itthon. Sőt, jelenleg grillsütő sem…

    Piszke, mint egy pandamackó, olyan formában. És ne búsulj egyet sem, úgy elrepül a következő 6 év, mire megépíti, észre sem veszed :)
    A mi füvünk kezdi kinőni a hasonlóságot, de a képen nem a miénk van.

  7. Zsuzsa szerint:

    Cserke, mielőtt megveszed az új grillsütőt, szakíts időt az új körkérdésre: mezesmadzag.blogspot.com/2008/04/dolce-vittl-rkezett-az-aktulis-krkrds.html

    Nálunk rengeteg szomszéd van, irtóra szokták élvezni a füstöt. Idén nem tudom lesz-e, mert grillsütő hamvába holt – szétesett.

  8. vkorsi szerint:

    ezek szerint, akkor a hajszárító nemcsak nálunk játszik :) :)

  9. grenadine szerint:

    elolvastam, és hiénaszerűen röhögök.
    úgyhogy meghívhatsz :))

  10. mjlanyi szerint:

    Cserke, KÖSZÖNÖM!!!!

    Egy istennő vagy, de ezt már biztosan sokszor mondták.
    Beszámolok ígérem, kis drukkolás azért jól jönne…

  11. cserke szerint:

    Zsuzsa, ezzel a kérdéssel jó magasra dobtad nekem a labdát. Az én borszakértelmemmel. Gondolkodom rajta, köszi.
    Sütőt meg hamar szerezzetek, ha már a szomszédok ennyire kedvelik.

    Orsi, ugye micsida pompás ötlet?:)

    Grenadine, és ha még problémamegoldanál is!!:)

    Judit, nagyon szívesen, remélem valamennyit tudtam segíteni, tényleg nem egy ördöngős dolog. Aki olyan szülinapi csokikölteményeket csinál, annak egy kis grillpác meg sem kottyan.
    És nem elégszer mondják:))
    Feltétlenül mesélj majd és perszehogy nagyon drukkolok!

  12. chilii szerint:

    bocsi, ha nem voltam egyértelmű, faszénbrikettre gondoltam!

  13. cserke szerint:

    Az milyen az??

  14. chilii szerint:

    olyan kis izé! praktikus meg obikus helyeken kapható, tök olyan zsákban van mint a faszén, sőt ott is van mellette a polcon, csak erre az van írva, hgy brikett! 2 éve fedeztük fel, azóta ezt használjuk.

  15. cserke szerint:

    Nahát, mindig tanul az ember.
    Esetleg az is segítene, ha nyitott szemmel járkálnék, de az sokkal nehezebb.

  16. Mamma szerint:

    Nagyon jó! Élénk fantáziával el is tudom képzelni, hogy zajlik nálatok a grillezés.
    Egyébként a férjem a klasszikus megoldások híve. Szerinte a grillezéshez három dolog kell: idő, idő, idő. Biztos a jó időt is ide vette:-)))

    A post második részét pedig hasznosítani fogom!!

  17. cserke szerint:

    Mamma, már többször rájöttem, nagyon jó helyen válogattál férjanyagot:D

  18. Mamma szerint:

    :-))))

  19. mjlanyi szerint:

    Cserke, ilyen az amikor Murphy közbeszól… Leterítette a rota vírus a gyerekeket, 2 nap János kórház, már itthon vagyunk de most meg én kaptam el. Vasárnapi bulit le kellett mondanom, hogy a fene vigye el…

  20. cserke szerint:

    Judit, nagyon sajnálom, hogy betegek vagyok, ennyire komoly volt, hogy kórházba kellett menniük szegényeknek?
    Grillezéshez még itt az egész nyár, lesz még időtök, bár tényleg csalódás, mikor rákészül az ember, aztán nem jön össze.
    De a legfontosabb, hogy gyógyuljatok meg hamar, jobbulást kívánok mindenkinek!

  21. PartizánOrsi szerint:

    Ilyet már én is kóstoltam a piacon, itt Portulak-nak hívják… De aztán nem vettem meg, mert semmi íze nincs, bár kétségtelenül látványos :-)

  22. cserke szerint:

    Nahát, tényleg nem tudom, Orsi, hogy mi történt, de örülök, hogy itt is látlak:))

  23. mjlanyi szerint:

    Cserke-Istennő!

    Ami késik nem múlik, ma megcsináltam a ketchupos, a minimál és az alappácot, nagyon nagy siker lett. 12-en voltunk, köztük igazán finnyásak is és ők is megették.

    Jövő hétvégére is ezeket tervezem, kicsifiam első születésnapját ünnepeljük szűk családi körben (20 fő).

    Köszi!

  24. cserke szerint:

    :))
    Nagyon örülök, hogy jól sikerült minden, ügyes vagy!!
    Fiókának meg nagyon boldog szülinapot és jó bulizást!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..