BÚÉK és töprengés arról, hogy hol szorít

Kedvelt bejegyzések

14 hozzászólás

 1. lorien szerint:

  Vaúúúú! :) A disznó nagyon tetszik! :)

  Még ha nem is tetszik a rendszer, szerencsére a regisztrálós kommentelésnek lett előnye is, a fiúk a gépházban fejlesztettek hozzá okosságokat.

 2. Cserke szerint:

  Helyes, igaz? De a kutya sem kutya:)

  Én meglennék ezek nélkül az okosságok nélkül, ha ez az ára…

 3. beatbull szerint:

  Igen, a regisztrálásnak vannak előnyei – pl. blogspot-on így mailen értesülök új hozzászólásokról egyes bejegyzésekhez. Úgy látom blog.hu-n is be lett vezetve már a “radar”, na most itt kipróbálom, hogyan működik ;)
  A blog adminisztrátora oldaláról tekintve viszont egyetértek a problémáitokkal, hogy előnyösebb lenne a blogtulajdonosra hagyni, hogy be kell-e lépni vagy sem a kommenteléshez. No meg illet volna szólni, hogy változás lesz.
  A reklámozás pofátlan dolog – ha kötelezővé tennék, tuti elköltöznék privát webszerverre, ahol én vagyok a magam ura. Hál ég ezek szerint a reklámprobléma még kikerülhető.
  S hogy kérdésedre választ adjak: folytasd, mindenképp! Én szívesen olvaslak ;)

 4. chilii szerint:

  Légyszi ne hagyd abba! Nálunk is lett ez a regisztrálós dolog, én sem szeretem :( nem is kommentel nálam már csak Lorien. Igazán lehetett volna hagyni ehhez is választási lehetőséget. Eddgi úgy tapasztaltam, hogy a gasztroblogokban nem nagyon fordult elő galádság a kommenteket illetően. Én önként biztosan nem választottam volna ezt az opciót :(

  A jószágok meg tüneményesek! :)

 5. gooseberry szerint:

  A reklámmal ne foglalkozz, az nem érdekes úgyse ezek szerint. Inkább az a hülye a rendszerben, hogy a kommentezés előtt kell belépni, plusz kifejezetten regisztrálni mindenekelőtt kell a belépéshez. Gondolom ezzel lehet felmutatni a reklámozóknak, hogy húdesok felhasználó van itt, milyen jó ezért itt reklámozni…

  Egyébként meg mindegy milyen a doboz, a játék a lényeg!!! És a játékot meg nem a dobozáért szeretjük..

 6. Izbolygo szerint:

  Jaja, ez a belépkedés idegesítő. Én anno ilyen okokból kifolyólag választottam az extrát. De sztem ebben azért vastagon benne van a magyar marketinges mentalitás is….
  A blogspoton nehezen tudom elképzelni az effajta “okosságok” bevezetését.
  Nem akarlak ám költözésre bújtogatni, mert még a végén az INDATESTVÉR letilt:-)))

 7. Mamma* szerint:

  Lassan hozzászokunk, hogy mindenhova regisztrálni kell. Amikor a blogspot bevezette, kicsit leült a kommentelés, de belejöttünk valamennyire. Ott nincs megoldás arra, hogy visszajelzés is legyen, meg a blogod is beazonosítható legyen, ha nem vagy blogspotos (előtte lehetett), de legyünk telhetetlenek!:)

  Na most, ez nem azt jelenti, hogy tetszik a dolog és egyetértek. A spamkivédésen kívül nem tudom, milyen indokkal vezették be, az ellen ott a robot. A freeblogon lehet választani, legyen-e robot, de anélkül ott napi 100 spam is jött… Remélem, a fiúk nem kapnak vérszemet és nem lesz reg:)

  Különben hogy jegyezzem meg ezt a rengeteg kódot, jelszót, szakszót?:-))

  Ja, Cserke, a válaszom: abba ne hagyd, ha más okod nincs rá! :)

 8. Cserke szerint:

  Beatbull, az emailon értesítés működött ezelőtt is, az újdonság a radar.
  Ami persze hasznos, de eddig is megvoltam nélküle. A reklámot szerencsére ki lehet kerülni, de ez az új módi ….
  És hát persze az is benne van a töprenkedésben, hogy sikerült egy nekem tetsző külalakot kialakítani, ha most máshol neki kell állni, az egy ilyen véramatőrnek, mint én, ijesztő kicsit.
  Majd lesz valami, és köszi a bíztatást:))

  Chili, nálam azért járt egy nagyon barom, de szó nélkül törölgettem a kommentjeit, aztán megunta. Nem jellemző egyébként tényleg, ha csak azokat a napokat nézem, mikor Index főlapról jöttek észt osztani:)
  És nem csak Lorien fog, ígérem, csak még nem rázódtam vissza…
  Tündérek, igaz?

  Piszke, jól látod a marketing részét:)
  És magamról tudom, hogy inkább meggyőzöm magam, nem is akarok olyan érdekeset mondani (ez többnyire igaz…), hogy érdemes legyen bejelentkezni.
  És ez a két mondat a végén….

  ÍB, akartalak is faggatni extra-ügyben, na majd talán alkalomadtán.
  Nincs baj a marketinggel, amíg el nem ér egy határt, amikor valami süket dumával le nem akarják tuszkolni a torkomon.
  Blogspoton az időzített posztot hiányolom, ha jól tudom, ott nincs ilyen, pedig időnként jól jön.

  És igazán értékelem, hogy vettétek a fáradtságot, regisztrálni-bejelentkezni.

 9. Cserke szerint:

  @Mamma*: szerintem Piszke talált a közepébe, így jobban látszik a forgalom. Spam nem volt vészes idáig sem, ez nem lehet indok. Én még a kódos ellenőrzést is kivettem, ne kelljen azzal bajlódni.
  Lehet, hogy csak szokás kérdése, de nam akaródzik …
  És köszi Neked is:)

 10. Vesta008 szerint:

  Én már csak annyit szólok ennyi komment után, hogy találj ki valamit!! De ne csukd be a dobozt !!!

 11. MézesmadzagZsuzsa szerint:

  Cserke, már lehet időzíteni a blogspoton is, kullognak az idők szava után. :)
  Ez a regisztráció meg bejelentkezés elég lehangoló, tényleg nem nagyon kommentelek blog.hu-s oldalakon. Majdnem méltem Neked inkább, aztán elmaradt, mostanában nálam is olyan izék a dolgok. De várom mindig a jelentkezést a cseresnyéskertből.

 12. Cserke szerint:

  Vesta, igyekszem kitalálni, köszi a bíztatást:)

  Zsuzsa, én még ott tartottam, hogy azt ott nem lehet, de nagyon haladnak ott is:)
  Igazán értékelem, hogy rávetted Magad a regisztrálásra, végül is bonyolultabb, mint egy mail:)
  Majd eligazodnak a dolgok, valahogy.
  Még az izék is, azt tapasztaltam:)

 13. Before szerint:

  A belépésnek és a forgalomszámlálásnak nem sok köze van egymáshoz. Szerintem kimondottan jó húzás, hogy csak regisztrált felhasználók kommentelhetnek (persze korrektebb volt, amikor az ember maga dönthette el, enged-e alkalmi látogatót hozzászólni). Maga a belépés egyáltalán nem egy óriási probléma, erre találták ki a cookie-kat, én hónapon óta nem léptem be egyszer se, mivel a rendszer beléptetve tart.
  A másik oldalról viszont egyrészt a spameket lehetet kiszűrni ezzel a korlátozással, illetve azokat az agynélküli, viselkedészavaros szerencsétleneket, akik élvezetüket lelik a rombolásban. Ha valaki mindenáron mocskolódni akar, a nick-jét veszélyezteti vele. Persze lehet fikanickeket is használni, azok szűrése – szintén a beléptetés miatt – sokkal egyszerűbbé válik.
  Persze ez csak az én véleményem, de a saját példámon azt vettem észre, hogy miután beállítottam magamnak, hogy csak a regisztráltak szólhatnak hozzá, nálam gyakorlatilag megszűnt a nagyonhülyék áradata.

  Mindezt csak azért írtam le, hogy kicsit kilazítsam neked, ahol szorít. Nem olyan vészes az, hidd el! :)

 14. Cserke szerint:

  Before, köszi, hogy vetted a fáradtságot:)
  Ugye, azért ott van Neked is a mondat, hogy korrektebb volt amíg mindenki maga dönthette el, mit kezd a kommentelőivel.
  Én azt gondolom, a regisztrációknak mégis van statisztikai szerepük, hiszen így konkrétabb számokat lehet felmutatni.
  Az én blogom egy szerény gasztroblog, nagyonhülyék csak Index főoldal után jöttek, ez meg most már amúgy sem fordulna elő, hogy nem vállaltam a reklámokat. Egy darab ugyan kitartóan próbálkozott, mindenféle undorítósággal, de miután szó nélkül töröltem mindig, egy idő után feladta.
  Biztosan nem olyan vészes, és mindenkinek máshol van a küszöb.
  Az enyém itt, egyre jobban látom. Valahogy úgy érzem, elveszett a játék szabadsága, valami olyan dolog miatt, amitől egyébként is idegenkedem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .