Búcsú a cseresznyekerttől
Az úgy volt, ahogy írtam, a Csehovról, meg az ő kertjéről, meg hogy minden másképp lett. És amikor kiderült ez...
gasztro, állatok, utazás…időnként meg csak úgy jár a szám…
Az úgy volt, ahogy írtam, a Csehovról, meg az ő kertjéről, meg hogy minden másképp lett. És amikor kiderült ez...
Igazából ezzel kellett volna kezdeni, nem csak úgy szó nélkül belevágni. Elmesélni, hogy nagyon szeretem Csehovot, különösen a Cseresznyés kertet,...
Másik dolog, amit Madeirán meg kell kóstolni, a poncha. Cukornádpálinka, nádcukorszirup, citromlé elegye, szintén helyi specialitás. Lehet készen, palackozva kapni,...
Hagyományos madeirai édesség a bolo de mel, mézes sütemény. Még a szilveszteri flancos büféasztalon is volt, pedig ott inkább a...
Piszke dobta tovább, az aktuális körbefaggatózás témája a szilveszteri gasztrofogadalom. Na, ez az amit én nem szoktam. Fogadalmat tenni. Sem...
Ez az a könyv, ami miatt, majdnem felnőttként majdnem összeverekedtünk a tesómmal. A tulajdonjoga miatt. Mind a ketten szentül állítottuk,...
Engem idegesít édesanyanyelvünk kivetkőztetése önmagából, pedig én is tudom tekergetni. De a becézgetés, na attól vagyok igazán rosszul. (Tudható, hogy...
A véletlenek összjátéka, hogy két egymást követő héten volt az a két főzőtanfolyam, amit kinéztem magamnak. Az indiai a Lucullus...
Annak idején, a múlt században, mikor főszereplőnk még nagyon meg akart felelni a jó háziasszonyról önmagában kialakított képnek, történt...
Legutóbbi hozzászólások