Dagasztás nélküli kenyér, az én módomon

Kedvelt bejegyzések

16 hozzászólás

  1. t3v szerint:

    Ez már egy túlfejlesztett változat :) Az eredeti nem gyúrható (onnan a neve :), hanem majdnem folyós, kb. negyed kocka élesztő van benne. Ez persze, hogy azonnal megkelt, ha fél kiló lisztbe beletettél egy egész kocka élesztőt.

  2. Cserke szerint:

    Ez sem volt gyúrható.A másnapi gyúrás annyiból állt, hogy összelapogattam, bele a formába. Ha jól láttam, eredeti recept hajtogatta, na folyós tésztát hajtogatni sem lehet.
    Mitől túlfejlesztett?
    A negyed kocka biztos másik recept, Eszternél 1 db élesztő vagyon írva, ez a mi vidékünkön 5 dkg, hát felétek? :o)
    Az is megvan, hogy azért kelt meg, ottan feljebb írom is.
    A többiben egyetértünk :o)

  3. Tintaleves szerint:

    Szerintem az volt, hogy most már meleg van és azért kelnek ilyen gyorsan a tészták. Rendkívül bölcs lépés volt bevágni a hűtőbe. Mert, mint tudjuk, nem kell neki melegen lenni. Élesztő nálunk itt Budán is 5 dkg, de nem vagyok egy született kémikus, okostojással meg aztán pláne nem keverednék vitába. Az én eredeti forrásom Clothilde negyed teáskanál szárított élesztőt használ 47 dkg liszthez. Az is elég extrém. Talán valami középutas megoldás kéne, nem, okostojás? 25 g?

  4. t3v szerint:

    Van ám nekem olyan, hogy önkritika :)
    Én az eredeti recept alapján csináltam, Eszter szerintem már átalakította. Ez nem az a hagyományos élesztős kenyértészta, az eredetiben azért van olyan kevés élesztő, hogy a tészta tkp. kovászként erjedjen át, azt még hajtogatni is alig lehetett, a konyharuhámat ki is dobtam utána, másodszor már folpackot használtam. Elővadásztam, nyolcad kockát tettem 3 csésze liszthez (v2.0):
    forum.index.hu/Article/viewArticle?a=61919032&t=1001728

    Itt van még info:
    forum.index.hu/Article/viewArticle?a=61796931&t=1001728
    forum.index.hu/Article/viewArticle?a=61849267&t=1001728

  5. Cserke szerint:

    Eszter, csókoltatlak.
    De miért raktalak gondolatban a Tisza mellé?

    t3v, szép is az, ha van :o))
    De ez meg már csak ilyen kenyérke volt, nekem tetszett Eszter receptje és így is nagyon egyszerű és jó volt.
    Ami persze nem jelenti azt, hogy a tiéd nem az.

  6. Tintaleves szerint:

    Azért raktál a Tisza mellé, mert ott is meg itt is vagyunk. Szóval jól raktál. Mindazonáltal az élesztő ott is 5 dkg.

  7. Cserke szerint:

    Megnyugodtam. Nem vagyok teljesen reménytelen. Tisza is, 5 dkg is stimmel.Phü.

  8. lorien szerint:

    Ma eljő az igazság pillanata, életemben először ez alapján kenyeret sütök :) Már tegnap este bekavartam a tésztát, és ma este kisütöm. Lesz, ami lesz, legfeljebb ledarálom morzsának :)

  9. Cserke szerint:

    Hát, nem tudom elképzelni, hogyan lehetne ezt elrontani.Én du. 5 körül raktam össze, kb fél órát volt kint, utána ment a hűtőbe másnap reggelig, akkor kivéve még két órát kelt, utána sütöttem..Ha megkelt, baj nem lehet.
    Különösen egy ilyen szakképzett fánkgyárosnak!
    Morzsa?? Kicsit több optimizmust, ha lehetne!!! Majd számolj be, hogy sikerült!

  10. lorien szerint:

    Amíg nincs birtokon belül, nem szeretek a medve bőrére inni :) Ezért hát felkészültem vészforgatókönyvekkel is. Máskülönben pedig morzsára is szükség van, boltit nem veszek!

    Ja és ma akkora kalácsot sütök, hogy nem bírjuk megenni és legyen végre kalácsmorzsám is! Remélem sikerül is :)

  11. lorien szerint:

    Már úgy értem, sikerül akkorát sütni… :)

    Ez a tigrincs itt pedig jobbra igen jópofa jószág :))

  12. Cserke szerint:

    Miazmiaz??Kalács is, kenyér is??
    Mondom én, hogy mostmár tészta nincs, mi megállítson!!:o)

    Tigrincs nekem is tetszik, ha már nem tudok szép új ruhát blogomnak csinálni, mert hülye vagyok hozzá, akkor legalább kis hülyeségek legyenek benne.Szépen mutatván, mennyire van benőve fejem lágya…

  13. lorien szerint:

    Tyukot is, kacsát is. És kakast is!

    Szerintem kár lenne hozzányúlni, jó a dizájn. Esetleg még tigrincs :)

  14. t3v szerint:

    bakker, ezt a tigrincset meg lehet etetni :-)))

  15. Cserke szerint:

    Hallod!Milyen lenne, ha pont itt kellene koplalnia? :o)

  16. […]és epeömlés0,010.Dagasztás nélküli kenyér,[…]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.