Édes-savanyú hagyma

Kedvelt bejegyzések

16 hozzászólás

  1. Dalit szerint:

    Hát ez az én receptem. Alig várom, hogy megcsináljam.

  2. Cserke szerint:

    Hajrá, tényleg jó!!

  3. loren szerint:

    Jót mosolyogtam :) Amíg várok a blog betöltésére, rendszerint már régen megjelenik a mottó, amelyet általában elolvasok, közben eltűnődik rajta, hogy miért is választottad ezt. De most aztán az első bekezdés már igazán ennek a szellemében indul :)

  4. Cserke szerint:

    Annyira egy helyes vagy, hogy még tűnődsz is a mottómon. Talán nem látod a mértékletet, ez késztet tűnődésre?? :))
    Azért a hangsúly a “mindenki másnak kára nélkül”-ön van. Jó fej a lehetett ez a Spinoza.
    Én viszont nem mosolyogtam tegnap este nálad a csukánál. Hosszasan sajnálkoztam a képek miatt, majd dicsértem a köretet, meg hogy a hal is biztos, erre elszállt az egész a fenébe. Úgyhogy elmentem aludni…

  5. lorien szerint:

    Ugyan kérem, merem én a mértékletet megkérdőjelezni, amikor írva vagyon? :)))

    Ja és persze az egész pénteki pékmunkám dokumentációja is odaveszett, pedig sütöttem zsömlét, kenyeret, kalácsot, készült forró kakaó (vagy már inkább csokoládé?), ezt pedig fotó nélkül nincs értelme felrakni, mert nagyon hasonlóakról már írtam. És ami a legbosszantóbb, hogy most először direkte installációkat alkottam a fotó kedvéért. A lényeget azért leszűrtem a dologból, még nem jött el az én időm. Pedig már jöhetne :)

    Ja, azt a krumplit most is elkészítheted, rendesen működik nem újkrumplival is! Spenót még van.

  6. Pojgly szerint:

    Jesszus de jól hangzik / néz ki… hát ez kell nekem! Holnap beszerzem a lilahagymát meg a magos mustárt! Csak nehogy a végén pünkt a hagyma maradjon le a nagy rohanásba’… :)

  7. Cserke szerint:

    Lorien, sajnálom, állati méreg lehet, főleg így, hogy dolgoztál vele egy csomót. Meg azért is meg nem tudom így megnézni. Azért ne add fel, csak mostmár mentsd a gépre rögtön.
    Spenótos krumpli gondolata erősen érik.

    Pojglykám, tényleg nehogy úgy járj, mint a padlizsánnál.
    És legközelebb szólok, jó??

  8. lorien szerint:

    Nem olyan egyszerű a helyzet, mert itthon csak a notebukk van, azon meg közel 0 a szabad hely, és nem is szeretek vele képet vágni, így be kell vinnem az irodai gépemre. Mind1, ez van, egyszer fenn, egyszer lenn, tudomásul kell venni :)

    Kíváncsi leszek, mit okoskodsz ki spenótos krumpli ügyben, valami azt súgja, hogy nem egyszerűen csak reprodukálod :)

  9. Cserke szerint:

    Pendrive? Otthon felrakod a mobilgép segítségével, és már viheted is a melóba.

    Jó lesz az nekem úgy, ahogy kitaláltad, nincs azon mit javítani:))

  10. melange szerint:

    Már régóta szemezek ezzel a csodával, de ma végre elkészült köretként a sóban sült csirkéhez. A vendégeink imádták!

  11. Cserke szerint:

    Örülök, Melange:)

  12. Merci szerint:

    Szia! A pannonhalmi magos mustárról lehetne valami bővebbet olvasni? Pl. mi a neve, hol kapható, ilyesmik. Kipróbálnám, de így rákeresve csak a te blogodat hozta fel a gugli :)

  13. Cserke szerint:

    Bio-Senf nach “alter Art”, ez van az üvegre írva, a gyártó Labora s.r.o. Dobra Voda, Csehország…(http://www.novydur.cz)
    Én Pannonhalmán vettem, ha most nem kérdezed, fel sem tűnik, honnan jött. Az van még németül ráírva (az egész cimke német), hogy a trappista szerzetesek eredeti receptje alapján készült.Mézes, fehérboros és nagyon finom.
    Próbálj a neve után rákeresni, én máshol nem láttam ugyanilyet, de bioboltban hasonlót igen.

  14. Merci szerint:

    Köszi a gyors választ! Kicsit csalódott vagyok, azt hittem, hogy egy jó magyar mustárt találtál… Azért megnézem, kiváncsivá tettél.

  15. Judit szerint:

    Ez a dolog finom másnap is? Vagy addig nem marad? (Karácsonyra gondoltam elkészíteni, de a nagy ebéd napján nem lesz már hely a sütőben meg a fejemben neki). Köszi!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.