Joghurtos epertorta, Hősöknek

Kedvelt bejegyzések

21 hozzászólás

 1. lorien szerint:

  Már éppen reklamálni akartam, hogy nincs friss írás, azért olyat is igényel ám az óvasó!
  Darált mák kapcsán, a nagyobb hiperekben /Tuskó, Metró, stb/ lehet kapni a szürkés-fehéres zacsiban valami piros logóval, asszem német termék, még eccer sem volt avas. Este megnézem otthon, mi a márkája, ha érdekel.
  A mák sajna kinyírja a darálókat, nekem a trumixgépemen volt egy daráló feltét, de hamar beadta a kulcsot a máktól. Rendes kúpos őrlő kell hozzá, az ezer év, meg egy nap, vagy a kézi hajtány, habár ahhoz meg kiváló erőnlét is kell. Ja, és piacon vett szemes mákkal is jártam már pórul, szóval, hacsak nincs megbízható termelőd, mindig van kockázat.

 2. cserke szerint:

  Na, pont az olyan mák volt avas, sikerült belenyúlni úgy látszik.
  A mákot mindig cukorral daráltam, akkor nem tömörödik úgy bele, és hát persze, az igazi a kézi hajtányon átnyomott. Van is egy jó kis kék öntöttvas darálóm, csak a lelkes mákrajongók azt mondják, mikor kínálgatom nekik a jó kis darálást, hogy jó nekik amúgy darálva is, ilyen kis szerények, igénytelenek…
  Igen, darálatlannal is jártam így én is.
  De ha Vácrátóton jársz az Arborétumban, na az előtt szoktak helyi nénik mákot árulni, az mindig tuti:) Én ősszel mindig elmegyek, egyrészt, mert szép, na meg a mák miatt. Meg jó kis füstöltcuccok, bab, méz, lekvár is van, de csak hétvégén.

 3. naki szerint:

  Ez csoda szép (no meg csoda finom lehet)!
  Csak mi az az “5 túró” ???

 4. lorien szerint:

  Tudod, eléggé durván mákfüggő vagyok én is, több kilót elhasználtam már belőle, azért mertem ajánlani. Persze az is lehet, hogy szakszerűtlen volt a tárolás, ki tudja. Úgy láccik, semmiben sem lehet bittos az ember. :(
  Nekem is az a kék önöttvas van különben, azzal meg lehet küzdeni rendesen :) Viszont a robotgépemhez rendeltem őrlőt is, remélem beválik majd a mákkal is.
  Vácrátót kissé kiesik nekem, de soha nem lehet tudni, köszi a tippet!

 5. Beatbull szerint:

  Gyönyörű! S ilyen kényeztetés ellenére sem hajlandók közreműködni? Ejnye ;)

 6. cserke szerint:

  Naki köszi és javítottam, persze deka:)

  Lorien, én lehettem a kivétel, aki erősíti a szabályt azzal az egy avas zacskóval. Még teszek egy próbát, ha jó tapasztalataid vannak idáig, akkor érdemes.
  Tudom én, hogy “kicsit ” kiesik, de hátha egyszer mégis;)

  Beatbull, köszi. Na most szólj, így el vannak kapatva:)

 7. Ízbolygó szerint:

  Én meg nem szeretem a mákot, de ebből bevállaltam volna pár szeletet szerény, csendes Cserke asszony! Igen gusztusos tortát kapott Hős!:-))

 8. cserke szerint:

  Neked leszedtük volna a mákos részét az aljáról :)

 9. lorien szerint:

  Tudom én, és lehet, hogy egyszer végre behajtalak, akkor viszont a mamókát sem menti meg senki és semmi sem tőlem :) Ha egyszer beindul a gépezet :)

 10. cserke szerint:

  Lorien, rendben:))

 11. Piroska szerint:

  Cserkókám! Ez lenyűgöző!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 12. anyámlánya(lábasjószág) szerint:

  én már szólni sem tudok , annyi az emésztőnedv az ajkaim közt.

 13. cserke szerint:

  Jányok, helyesek vagytok:)

 14. Beatbull szerint:

  köszi a nagyon pontos receptet ;) tegnap megvalósítottam és ma meg is ettük kollégáimmal, nagyon ízlett mindenkinek, még a titkárnő (akivel gyakran beszélgetek gasztronómiai témákról) is (n)agyon dícsérte ;) képet nem készítettem, mert így is elég macera volt beszállítani bicajjal az egyetemre, de a szelet pont olyan lett, mint itt Nálad ;) csak a tejszínhabot hagytam el, meg az epret kicsit megcsavart spirál alakban tettem a tetejére.
  no, szóval hosszú komment, rövid tartalom: nagyon finom!!! ;)

 15. cserke szerint:

  Egyfelől nagyon örülök, hogy ízlett, másfelől meg miért nem fotóztál?!
  Annak is örülök egyfelől, mert legalább nem kell restellkednem a pompás fotóid mellett az enyémekkel, másfelől meg nagyon szeretem a képeid, tehát mégiscsak szomorkodom…

 16. Beatbull szerint:

  :) bocsi érte, de így is volt elég cipelnivalóm, s a fényképezőt is be kellett volna cipelni (egy egész hátizsák a felszerelésem), mert csak az egyetemen bent díszítettem fel. Amúgy messze nem volt olyan szép, mint a Te tortád ;)

 17. Cserke szerint:

  Na jó, most az egyszer:)
  Amúgy meg nem hiszem, hinném ha látnám :)

 18. Ági szerint:

  Szia Cserke!
  Szerinted ez a csoda dióval is kivitelezhető?

 19. Cserke szerint:

  Szia, remélem még nem késő. Szerintem igen. Nem olyan rég ettem diós piskótás eper tortát, nagyon jó volt.
  Talán a dió kicsit zsírosabb, azt hiszem én 15 dekával próbálnám és még egy plusz kanál liszttel. De valószínű, hogy az eredeti recept is elbírja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.