Kürtőskalács

Kedvelt bejegyzések

4 hozzászólás

  1. Vesta szerint:

    Én öt éve szeretnék kürtőskalács formát.És ezt már két éve el is felejtettem.Pedig van egy jó, nagymamás receptem hozzá.

  2. Cserke szerint:

    Azért az a nagymamás recept izgalmas lehet.
    Egyszer hátha elmeséled.

  3. Bsan szerint:

    Szóval… Sütőben még nem hallottam a kürtőst… de biztos megoldható :) Én nagy fan vagyok, parázson szoktam készíteni a kürtős kalácsot, van hozzá tutti sütőfám, egyszerre 7db-ot tudok sütni, bár a 15 perc sütés nálam sacc/ kb 30 perc…

    Én a diót nem teszem rá sütés előtt mert akkor nem tud ráolvadni a cukor illetve nagyon megég… tojásfehérjével pedig nem szoktam bekenni, vmint én még egy kis vaníliát is szoktam a tésztájába tenni, de a recept tökéletes… Én is utánaolvastam anno több fórumon, de a jól bevált briós receptemet tuningoltam fel..

    A feltekerős módszered tökéletes én is kis kígyót szoktam csinálni, feltekerem és utána a nyújtódeszkán lapítom el hengergetéssel

  4. Cserke szerint:

    Bsan, van aki jobb híján papírtörlő gurigán süti, sütőben, olyat hallottál már?:)

    Parázson a igazi, naná, de ember nincs, akinek a kedvéért -3-ban én kint parazsaznék…

    A te sütőfáid nyilván normál méretűek, ezek jó arasznyiak, ezeknek elég volt a fele idő is. Akkorák, hogy egy normál tepsire keresztben ráférnek, így nem érnek hozzá semmihez.
    Sütőben nem égett meg a dió, de ha az elején nem teszed rá, akkor mikor?
    Vagy sima cukrosat sütsz?

    Őszintén szólva, népszavazás eredménye az lett, hogy nem különbözik a vásári, faszén fölött sütött kürtőstől.
    Tudom, igazi kürtősfan most a szívéhez kap, de tényleg így volt:)
    Nyáron majd jöhet az is, addig jó nekünk a tepsis.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.