Kutyásoknak, macskásoknak

Kedvelt bejegyzések

19 hozzászólás

 1. Mindig rácsodálkozok erre a jófej ebre :-)
  Tényleg rengeteg kullancs van, mi is fújunk, attól félek egyedül, hogy a hajamba bújik, kalap ide vagy oda, és azt nem veszem észre. A fiúk rövid hajjal, illetve genetikailag kopaszon nincsenek veszélyben.

 2. piroskaesfarkas szerint:

  Cserkókám! Mi a csöppentőset használjuk az ebekre, lekopogom, azóta nem volt kullancsuk….
  Meske barátnőm pedig, mivel rengeteget járnak horgászni, valami kutyáknak való ultrahangos dolgot aggat a nyakába, és messzire elkerülik Őt is:-)
  Édespofa ez a Gombszemű!!!:-)

 3. Zsuzsa szerint:

  Tényleg nagyon csinos! És milyen komolyan néz, édes nagyon!
  Sajnos idén kullancsinvázió van, a tavalyi év jobb volt. Több évtizedes tapasztalattal viszont én semmilyen kullancsriasztóban nem hiszek (emberre vonatkozóan).
  Sajnos, itt a városban is van, kutyából pont múlt héten szedtem ki egy megtermett példányt, pedig aztán nem bozótozik.

 4. lorien szerint:

  Ez az, dr. Gombszeműből végre sztár lehet ezzel a fotóval! Hajrá Alajos!

 5. chilii szerint:

  nagoyn csudapofa ez az eb!!! :) sajnos mi zsínóros szörzetű pulik nem nagyon tudunk nyakörvet használni, így marad a cseppentős (aminek a csomagolásán az áll: “élelmiszer terelő ebeken nem használható) meg a rendszeres átvizsgálás

 6. Kriszti szerint:

  Nagyon édes kutyád van! Zabálnivaló :o)
  Nekem az Off! spray egész jól működött pár hete a Duna mellett, pedig amikor véletlenül nem fújtam be magam, két kullancs is kiszemelt. Szerencsére észrevettük, mielőtt befúrták volna magukat.
  A kutyinkra mi is nyakörvet teszünk kullancs ellen, csak nagyon kell figyelni a hatóidőre. Amint letelt, egyből kapott pár kullancsot :(

 7. nosalty szerint:

  egy kis cukorfalat a kutyád!! mindjárt megzabálom:-))

 8. Sand Witch szerint:

  Milyen fajta? Épp kutyakeresőben vagyok, és ő nagyon szimpatikus, középtermetű fajtának tűnik.

 9. Cserke szerint:

  Köszönjük mindenkinek a dicséreteket, továbbítottam Alajosnak, ő sem haragudott érte:)
  Egy tündér egyébként tényleg, bár néha kicsit fárasztó a rettenetesen nagy ragaszkodása. De ez érthető, tekintve uccakutya előéletét.

  Eszter, én még nem hallottam hajbamászós kullancsról, ahhoz elég nagy utat kellene megtenniünk, de értem mire gondolsz:)

  Pirosom, ultrahangos nekünk fittyfenét nem ért:( És a cseppentős használatakor is találtam bennük dögöket. Ez viszont fényesen bevált, 5 hónapig jó kullancs meg mindenféle szúnyogok ellen.

  Zsuzsa, most én találtam egy jónak tűnőt, majd megnézem a nevét. Nagyon hosszú, vékony palackban, fújós és gyerekre is rakható.

  Lorien, a többi sétáltatós már felfedezte egyedi sármját:)

  Chilii, ő is puliszőrű télen, de ilyenkor az egyik ok, hogy meg van nyírva pont a sok kullancs. Másik persze a meleg.
  Itt vannak ám nyírottpulis ismerősök, nagyon tündér kis szőrrel az is.

  Nosalty, köszi:))

  Kriszti :), ez a nyakörv azért jó, mert 5 hónapig jó kullancs ellen, meg szúnyogok ellen is. Bolha ellen ugyan nem, de bolhásak még sosem voltak.

  Sand Witch, ez olyan lángossütőelőtttalált-fajtájú kutya. Első blikkre orvos (meg én is) fajtatiszta pulinak nézte, de így nyáriruhában kimutatkozott a terrierszerűsége.
  Ha esetleg nem ragaszkodsz feltétlenül fajkutyához, tudom ajánlani, hogy menhelyről hozzatok. Szívfájdítóan sok gyönyörű és kedves kutya várja a jótét lelkeket. Fajtatiszták is egyébként.
  Nekünk a másik menhelyi, és gyönyörű, okos, kedves kutya.

 10. Kriszti szerint:

  Cserke, csak bólogatni tudok, eddig nekünk is csak utcáról felszedett, vagy menhelyi kutyink volt/van, és iszonyúan ragaszkodóak, szeretnivalóak és okosak. És amikor ránézek a mi kis menhelyi kajlánkra, mindig eszembe jut, hogy szegénykémnek mi mindenen kellett korábban átmennie, és én csak annál jobban szeretem…

 11. Cserke szerint:

  Kriszti, jó tudni, hogy más is így gondolkozik. Annak idején már írtam az első kutyánkról,
  eteto.blog.hu/2007/04/25/az_elso_felnott
  aki egy csuda egy eb volt és szintén utcáról fogadtuk be.
  És vannak kedvenceim, mert pl. nagyon tetszik a szálkás vizsla (tacsi) és a skót terrier, meg még sok más fajta, de tudom, hogy nekünk választott kutyánk sosem lesz, amíg ilyen sanyarú sorsuk van úgy egyébként az állatoknak Magyarországon.
  Legalább ennyit segítettem. És igen, nekem is az jut eszembe sokszor, mikor Gombszem a határokat feszegeti, hogy borzasztó sora lehetett, mert ha csúnyán ránézek és ezt értsd szó szerint, még a hangom sem emelem fel, már összehúzza magát. Két éve van nálunk, idén télen láttam először hanyattfekve aludni. Eldobja magát rögtön, ha simogatásra vágyik (vagyis mindig:)), de aludni még nem mert úgy, az ösztönei dolgoztak. Mostanra hitte el, hogy tényleg nem kell félnie…

 12. Kriszti szerint:

  Ó istenem. Elolvastam azt a bejegyzésed, és közben eláztattam egy számlát… Mostanában amúgy is bőgőmasina vagyok, mert Tea kutyi összeszedett valami nyavalyát és orvoshoz kellett cincálni, ráadásul egy éve halt meg az előző kutyánk, 15 éves korában… No de szerencsére már minden oké.
  Tudod, amikor olvastalak, egyszerre örültem és fájt a szívem. Örülök, hogy azért vagyunk még egy páran kutyaimádók :o) és sírok, amikor állatokat látok szenvedni.
  De örök optimistaként hiszek az emberi jóságban és abban, hogy a jó példa ragadós :))

 13. Cserke szerint:

  Sajnálom, ha megríkattalak.
  És örülök, hogy Te is így gondolkodsz ezekről a dolgokról, na meg hogy meggyógyult a kutyátok.
  Én nagyon nem vagyok ez ügyben optimista, nagyok sok mindennek kellene változni az emberek gondolkodásmódjában. Pl. hogy ha nem szeretem, nem tartok kutyát, csak azért, hogy az egész életét egy darab láncon élje le. Sokszor még vizük sincs, nem olyan rég jártam olyan helyen, ahol szinte mindenhol így volt a kutya tartva. Csak egyszer magyarázná el nekem valaki, mi értelme van. Nem szereti, házat őrizni nem tud, mert ugye ott a lánc. Akkor? Nem értem.
  Persze legyen Neked igazad és a jó példa meg ragadjon:)

 14. chilii szerint:

  hát bevallom Radar nem menhelyi kutyus, ami látszik is rajta. mostanában szoktam is neki mondogatni, hogy ha nem viselkedik rendesen, beadom egy hétre, hogy átértékelhesse magában a dolgokat. :D (de az az igazság, hogy a másik két felnőtt kutyus mellé nem mertünk csak kölyköt hozni, így aztán egy ismerőstől került hozzán, törzskönyve sincs)

  egyébként látszik Gombszeműn, hogy puli vér csörgedezik az ereiben!!!

 15. Cserke szerint:

  Chilii, nálunk ez így alakult, a nagykutya tudatosan menhelyről jött, és nem véletlenül lány, mert azoknak ott kevesebb az esélyük, hogy gazdára lelnek. És ő is kicsi volt, mert a gazdája is, mikor megkapta.
  Gombszemű a véletlen műve, de előtte sokat agyaltunk rajta, hogy kihozunk még egyet. Így lerövidítettük, előbb-utóbb vagy oda kerül, vagy még jobban elüti egy autó.
  Ő egyébként nagy megtévesztő, puliszakértők nézték őt már többen is annak, persze leginkább mikor télikabátba volt öltözködve. Egyébként elég rémes összeállítás a puli-terrier, ha nem tud egy csokorba terelni, hosszasan csengőn ugat és a fejedig ugrál:)

  Nálunk is van egy Radar, de ő vizsla.

 16. chilii szerint:

  :) a minap levittem a közeli parkba, ahol egy kisgyermekes család focizott. erre mit művelt az eb? elkezdte összeterelni a gyerekeket :D
  az ugrálás ismerős, már odáig jutott, hogy ha hallja, hogy a párommal beszélek telefonon (csak tudnám honnan tudja, hogy vele beszélek) azonnal beindul, hogy “ugye megyünk, ugye visztek engem is”.
  különben meg nem értem az embereket…..

 17. Pimpa szerint:

  Tipp: ha kullancsveszélyes időszakban bágyadt a kutya, a szem kötőhártyáját kell figyelni, babesiában kifehéredik. Ebben az állapotban még jól kezelhető.

 18. Cserke szerint:

  Pimpa, remélem nem fogom sosem felhasználni ezt az információt, de köszi, megjegyeztem.
  Ezt ugye úgy látom meg, ha lehúzom a szemhéját?

 19. Pimpa szerint:

  Őszintén remélem, hogy sosem látod majd rajta!
  Igen, kicsit le kell húzni, nézd meg most, hogy tudd, milyen az egészséges szín. Szép rózsaszín, mint nekünk. Babesiában szinte teljesen fehér lesz, később sárgás, ez már nagy bajt jelez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .