Nagyratörő tervek, minimál meggyes

Kedvelt bejegyzések

14 hozzászólás

  1. Körticsek szerint:

    Hű, a meggyes süti bármelyik formájával bármire rá lehet engem venni. :-P Ha először a tészta felét öntöd a tepsibe, majd rászórsz egy kis meggyet, majd folytatod a tésztával, majd meggyel zárod a réteget, akkor a sütiben is lesz gyümölcs. :-)

  2. Szolf Ész szerint:

    A legjobb tészta a ilyesmihez (bármilyen gyümölccsel, de akár dióval megszórva, vagy a felébe némi lisztet elvéve kakaót keverve márványosra sütve az ún. “egyensúly tészta vagy vajas piskóta:
    20 dkg liszt,
    4 tojás,
    20 dkg cukor
    20 dkg vaj
    Szokás szerint vajat habosra a cukorral, sárgájával, fehérjét keményre külön. a fehérje felét hozzá a vajas részhez, kis adagokban a lisztet, majd a végén, csak kanállal beleforgatni a másik fél fehérje habot.
    Kis reszelt citromhéjjal, pár evőkanál rummal feldobható, illetve könnyebb lesz a tészta egy teáskanál sütőportól.
    Ha van gyümölcs (bármi jó hozzá, ami van!), akkor azzal jól megrakni és vajazott-lisztezett sütőben sütni.
    Ha nincs gyümölcs, akkor, kakaó a felébe, evőkanállal szépen halmokat rakni a tepsibe, nem nagyon távol egymástól, majd megszórni durvára vágott dióval (mandulával, fenyőmaggal, stb., stb.)
    Sütés kb. 170°C-on, és kb. fél óra (ugye, tűpróba, meg ilyesmi)

  3. Cserke szerint:

    Körticsek, jó ezt tudni;)
    És eszembe jutott ez a megoldás nekem is, de ebből egy vékonyka tészta lesz ám a tepsiben, nem lehet vele manőverezni.

    Szolf Ész, köszi a receptet, tudod, hogy ez szinte ugyanez a tészta, csak az elkészítése (habverőzés) különbözik:))? Én alapban veszem le a cukor felét mindenből, úgyhogy stimmel ám:) És a citromhéj milyen jó ötlet, eszembe sem jutott!

  4. Körticsek szerint:

    És ha terítés előtt vegyítesz? Mármint a meggyel. Meg hagysz egy kicsit a tetejére. Mert azért az úgy süti, ha megkaramellizálódik benne cukor…

  5. zsuzska szerint:

    és mi lett a többi gyümölcsből?

  6. Cserke szerint:

    Körticsek, az is egy megoldás lehet tényleg.
    De azért így is elfogyott:)

    Zsuzskám, a meggy befőttként végezte, a málna zöme fagyasztva, a maradék pedig mártásszerű és olyan dolog lett, hogy meggy és málna, mártással, befőttezve. Igen jó.

  7. chilii szerint:

    hmmm, érdekes, nekem a kefíres meggyesben meg mindig levándorolnak a meggyek az aljára.

  8. Cserke szerint:

    Így megy ez, ha az ember nem akarja, lemegy, ha meg akarja, nem.
    A többinél, ahol akarnám, nekem sem marad meg a tetején.

  9. zsuzska szerint:

    cserke: hm. nem vagyok ügyes. Kommentem próbálkozás volt arra, hogy hátha kihúzok belőled egy jó kis posztot melyben érzékletesen leírod, amint a hőségben, kötényben, kendővel hátrakötött hajjal kevergeted az izét és ez különféle mókás helyzetekhez vezet. De látom, hogy ezen még dolgoznom kell!

  10. Nima szerint:

    ki kell próbálnom ezt a receptet. nekem mindig összeesik a tészta, morzsálódik, és a gyümölcs az alján köt ki, és szétáztatja a tésztát.
    ez elég bíztató végeredménynek tűnik.:)

  11. lorien szerint:

    Ahoj!
    Nesze neked üveggolyózás és ilyesmi:
    lorien.blog.hu/2008/07/18/a_tavolsag_es_az_uveggolyok
    :)

  12. Cserke szerint:

    Zsuzska, az a hetem annyira eseménydús volt, hogy még ez sem tudta beárnyékolni a homlokom. Igyekeztem ugyanis igen szikár megoldásokkal közeledni a végcél, vagyis a nyersanyag felszámolása felé.
    Vicceség volt, csak nem ezen a vonalon:)
    Egyébként kihuzkodásban én sem vagyok ügyes, pedig úgy érdekelt volna…

    Nima, ajánlom kipróbálásra. Míg sül, olvashatsz egy kis Austent:)

    Lorien, köszi, igyekszem!

  13. Mamma szerint:

    Aszta a betyárját, egyre szebbek a képeid:-)))

    Ha már mindenki osztja itt az észt, akkor beállok én is, mert szerintem meg éppen hogy lisztezni kell, akkor marad ott, ahova teszed. Most a meggyről beszéltem.

  14. Cserke szerint:

    Mamma, igyekszem és nagyon köszönöm, Tőled különösen jólesik:)
    Szerintem is lisztezni kell. Igaz, a piskótába potyogtatott meggy ezt nem mindig tudja így, de szakácskönyvekben így írják. Néha be is válik:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.