Néha jól jön a háznál a vörös.
Egészen zsenge koromban tudtam már, hogy nekem nagyon tetszenek a vörös pasik. Persze a jóképű fajtából, naná. Legyen soksok nem répaszínű haja, nagyon szép kék szeme és kerek szemüvege. Egy ilyen külzettel nálam már nyert ügye is van. Jó, meglehetősen ritka, hogy minden klappoljon, de én megtaláltam álmaim pasiját. Kék szem, haj is rendben, szemüveg is, ráadásul mindezekhez nagyon kellemes orgánum tartozik. Ahányszor megláttam, tuti volt, hogy én ott maradok bebetonozva és le nem veszem a szemem róla. Ez néha okozott problémát, lökdösődést, pikírt megjegyzések szálltak a légben, de nekem nem számított semmi, én csak bámultam.
Mostanra kinőttem, sőt már a nevét sem tudom, csak azt, hogy nagyon jól játszott minden filmben, még abban is, mikor valami erődös dolog volt és a másik híresebb volt a főszereplő, de az agy persze meg ő volt, ki is lehetett volna más?! (Jó, azért még mindig tetszik, bár a fénye kicsit megkopott)
De hogy a háznál jól jön a vörös.
Igen.
Pl. levest lehet, jót csinálni belőle.
Gyorsan.
A lencséből.
A vörösből.
Vöröslencse leves
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 pici szárított chili
1 sárgarépa, apróra kockázva
1 pici zeller ”
~ 12 dkg vöröslencse (25 dekás zacskó fele)
2 nagy paradicsom
1 kk. őrölt koriander
1 kk. pirospaprika
pici gyömbér, reszelve
petrezselyemzöld
citrom
Hagymákat összeaprítottam és olajban, az összetört chilivel együtt átpirítottam. Beletettem a kockázott zöldségeket és az egyik paradicsomot. Ezek jókora nagy, ökörszív paradicsomok voltak. Ami itt az elején belement, azt felvágtam nagyobb darabokra és aztán kipecáztam a héjakat, amik szépen leváltak a párolás alatt. Persze aki nagyon precíz, dobja forró vízbe, mielőtt beleteszi az ételbe, fél perc után szépen hámozható.
Megfűszerezve pároltam 6-7 percig így együtt a zöldeket, ennyi idő alatt a paradicsom jól szétfőtt. Felöntöttem vízzel, beletettem a lencsét is és kb. 10 percig együtt fődögéltek. Nagyjából ennyi kell a vöröslencsének.
MIkor elkészült, csavartam bele citromlevet, nem sokat, csak épp érezhetőre, a maradék paradicsomot felkockáztam és a kimert levesbe tettem, megszórtam petrezselyemzölddel (korianderrel, ha lett volna) és aztán ez volt az ebéd.
Meg csiga.
Pudingos