
Szert tettem egy csokor ilyen zöld kis izére, de nem tudtam, mi a neve és ez nagyon idegesít. Szeretek utánajárni, mit eszem (tatsoi, mizuna, namenia), de most nem jártam sikerrel.
A bácsi azt mondta, mikor faggattam, hogy ennek portulák a neve, ami már akkor gyanús volt, mert azt tudom, hogy a portulaca a porcsinfélék neve, az meg egy porcsintól elvárható, hogy húsos levele legyen.
Vagy ez egy olyan porcsinféle, ami kellően dacos ahhoz, hogy ne olyan legyen a levele.
Azt is tudom, hogy ettem már ilyet, de nem itthon.
Az íze semleges, de salátában, díszítésként jól mutat és az állagát is jól megtartja, olyan üde dolog.
A bácsi azt mondta, mikor faggattam, hogy ennek portulák a neve, ami már akkor gyanús volt, mert azt tudom, hogy a portulaca a porcsinfélék neve, az meg egy porcsintól elvárható, hogy húsos levele legyen.
Vagy ez egy olyan porcsinféle, ami kellően dacos ahhoz, hogy ne olyan legyen a levele.
Azt is tudom, hogy ettem már ilyet, de nem itthon.
Az íze semleges, de salátában, díszítésként jól mutat és az állagát is jól megtartja, olyan üde dolog.
De a net milyen jó, mert végül pl. ezen az oldalon fent van, bár németül, aztán innen nagy nehezen eltaláltam ide és aztán így be is bizonyosodott, hogy ennek tényleg portulák a neve, legalábbis németül és valami disznóság folytán tényleg a porcsinfélékhez tartozik.
Amerikából származik, hívhatják Claytonia perfoliatanak, vagy Montia perfoliatanak, lehet indián saláta, kubai spenót, de mindegy is, mert itt minálunk csak egyszerűen portulák.
Magas C vitamintartalmú és nyersen, vagy spenóthoz hasonlóan elkészítve szokták fogyasztani.
Én sajnálnám szétfőzni, olyan szép.