Jutalom Arankának

Kedvelt bejegyzések

14 hozzászólás

  1. grenadine szerint:

    töredelmesen bevallom, én is egy ilyen kövület vagyok; tej, kukoricakeményítő, vaníliarúd. mindezt pontosan azóta teszem, mióta a zacskón szemembe ötlött a ‘krinolinsárga’ elnevezés. úgy éreztem, ez már minden határon túlmegy. s mivel leánykám azóta erőteljesen reklamálja a szépséges sárga színt, lehet, hogy kénytelen leszek a tojássárgájára is ráfanyalodni :)

  2. Cserke szerint:

    Szeretem az ilyen kövületeket:)
    Van, amikor én is tojás nélkül csinálom, attól függ, mi készül a továbbiakban belőle. Meg hogy milyen a kedvem.
    Sajnos báránypirosítóm nincs itthon, pedig szívesen küldenék, és akkor meglenne az a szép sárga szín….

  3. Horasz szerint:

    Mivel anyukam tejerzekeny en csak a poros format ismertem gyermekkoromban, bevallom toredelmesen. De most, hogy tudom mikent lehet igazibol elkesziteni, tuti mar csak igy fogom:)

    H.

  4. chilii szerint:

    az én kedvencem a zacskós császármorzsa por! pont annyi idő alatt készül el mint a valódi! :)

  5. Konrad szerint:

    De ez se puding sajnos… Az igazi puding kb. másfél óra, és az utolsó 50 percet rendes pudingfőzőben kell forró vízben megfőzni. Csak sajnos ilyen pudignfőzőt idehaza nem kapni… Ez ugyanis úgy néz ki, mint a kuglóf forma, csak alul le lehet teljesen zárni.
    És az így készített puding esetében már érthető a mondás is: a puding próbája az evés. Ugyanis amíg ki nem nyitod a pudingfőzőt, addig még csak nem is látod, ha meg már kinyitottad, akkor kész, nem lehet folytatni a főzést.

  6. dallam szerint:

    Az én kedvencem a zacskós krémlevespor. A világ legegyszerűbb dolga zöldségből krémlevest főzni. Vagy lehet, hogy a botmixert fárasztó elöblíteni?
    A fokhagymakrémről/kockáról nem is beszélve…

  7. Ízbolygó szerint:

    Aranka krémet még soha sem főztem, enni sem ettem, mindenesetre durva az összetevők listája. Viszont! Nálam mindiig van itthon vészhelyzet esetére Dr.Oetker Bourbon vaníliás puding és mivel felcsigázott ez a poszt megnéztem miből is van:
    kukoricakeményítő, természetes aromák: bourbon vanília, vanília, étkezési só, színezék: béta-karotin, kivonatolt vanília őrlemény 0,2%.
    Bevallom nekem ez néha alternatívát jelent a főzött krémmel szemben, főleg, hogy a fagyasztómban jelenleg 40 tojásfehérje pihen…. Ennyi Pavlova tortát nem tudunk megenni:-)

  8. Zsuzsa szerint:

    Bár délelőtt már szembesültem vele, hogy Aranka nem egy kutya, akinek a jutalomfalátjáról van szó, de most visszajöttem, hogy az index főoldalhoz gratuláljak. :)
    Emlékszem, ilyen arankát már gyerekkoromban ettem, de akkor sem volt könnyű. Főleg a mogyorós ízű húzós (nem tudom, létezik-e még, de évtizedek távlatából is kiráz a hideg).

  9. Garlarg szerint:

    Kedves Szerző, te valamit nagyon összekevertél. Azért a puding meg a (jobb esetben főzött) krém egyáltalán nem ugyanaz. Francia krémesbe pl. nem teszünk pudingot. Az igazi (angol) puding órákig készül, gőzben főzve.
    Az Aranka egyébként ízre (nekem) nem rossz. Hamar kész van, míg a főzött krém sokkal macerásabb.

  10. Konrad szerint:

    Garlarg, 50 perc elvileg elég szokot lenni a gőzben :)

  11. t3v szerint:

    azért lássuk be: mao-n a puding az alapból a (felfőzött) keményítő, nem az angol pudding. Az Aranka szerintem egyébként szahar, és nem az explicit E-számok aggasztóak, hanem a sűrítőanyag kezdetű sor (amik szintén E-k).

    Ízbolygó, akkor tojásfehérje felhasználós gyűjteményem van már, hogy ihaj (és a habcsókot utálom). A Bourbon vaníliás porban 0,2% a vanília, hát ennyiért ekkora felárat a keményítőn, ezt is csak az Oetker tudja :)

  12. cserke szerint:

    Micsoda egy pözsgés volt itt ma:)

    Horasz, de akkor mivel főztétek meg? Vízzel?

    Chilii, igen, ezt már hallottam mástól is. Jópofa…:(

    Konrad, érzem a jószándékot ám, de egészen véletlenül tudom, hogy Angliában hogyan készítik az általad említett pudingot.
    Egyébként sehol nem írtam, hogy ez annak a receptje lenne.

    Dallam, igen, ez a másik nagy csoda, a krémleves.

    Ízbolygó, azt nem ismerem, amit említesz és t3v megelőzött, akartam a fehérjegyűjteményét figyelmedbe ajánlani.

    Zsuzsa, Aranka tényleg nem kutya:)))
    És a mogyorós nekem is megvan, barátnőm mamája csinált gyakran és nem értette, miért nem vagyok sosem éhes, amikor kínálgatta.

    Kedves Garlarg. Köszönöm a felvilágosítást, igazán hálás vagyok. Hogy így megmondod a pudingot. Meg hogy franciakrémesbe pudingot soha!! Képes lettem volna.
    És egyél sok Arankát.

    t3v, engem az egész aggaszt, báránypirosítóstól (bár az a legkevésbé) karragénestől. A legrémesebben a foszfátok hangzanak. Meg az észterek. Meg úgy az egész.

  13. anyámlánya(lábasjószág) szerint:

    most meg már oké, látom, amit eddig meg nem! :-)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .