Nem is Sanyi a király. A sajtoscsiga
Húsvétra biztosan sütök, mert nagyon jó.
Előző nap össze lehet állítani, másnap már csak sütni kell, recept a facebookon, végtelen lustaságból kifolyólagosan.
Update 2014. december
Ugyehogy a facebook mégsem jó, mert én sem találom meg így utólag a receptet, pedig ez tényleg király.
Ilyenkor (is) jól jönnek a kedves, vállakozókedvű blogtársak, akik kipróbálták a receptet és nem hányták el mint én.
Jelen esetben Kriszta volt, aki “visszaadta” :)
Sajtos csigakeksz
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
2 dl tejföl (kb. 20 dkg)
fél csomag sütőpor
2 kávéskanál só
Töltelékhez:
kb. 5 dkg olvasztott vaj
kb. 30 dkg sajt (pl. gouda)
A tészta hozzávalóit sütés előtti este gyorsan összegyúrom, a tésztát ketté osztom és egyenként 3-4 mm vastag téglalappá nyújtom. Megkenem olvasztott vajjal és ráreszelem a sajtot. Mint a bejglit, feltekerem a hosszanti oldal mentén, az így kapott rudat félbevágom és folpackba csomagolva a hűtőbe teszem. Másnap reggel a négy rudat csak fel kell vagdosni 3-4 mm vastagságú szeletkékre, s ezeket 180 °C-os sütőben megsütni kb. 12 perc alatt.
A zugolvasó pórnép hol tekintheti meg a receptet? Vagy nem is publikus? Akkor bocsi. :)
Én is kíváncsi lennék ám rá! Amennyiben nem teljesen titkos.
Csavarog a csiga. Csinos.
Engem is érdekelne a recept, ha lehet. Bemásolnád ide? Légyszi! A nyuszi kedvéért! :-)