Kategóriák
Köret Zöldséges

Kétszínű


Eredetileg leves lenne, gondoltam is rá, hogy a vkf-re megfőzöm. Aztán másképpen alakult, de így volt jó, ahogy.

 

Paprikaduett

piros oldal
2 piros színű, húsos paprika (nálam kápia)
2 gerezd összezúzott fokhagyma
1 paradicsomkonzerv, 40 dekás
1/4 kk őrölt kömény
1 ek. citromlé

bors

A piros és a sárga paprikát megsütöttem  230 fokos sütőben, míg a héja el nem kezdett szenesedni.
Kivettem és fém tálba tettem, alufóliával takarva.

Kb. 10 perc múlva a héjuk könnyen lejött, magoztam, felcsíkoztam.

A piros paprikát a citromlé kivételével az összes hozzávalóval együtt úgy fél órát főztem, mikor kissé kihűlt beletettem a citromlét és eltumixoltam.

sárga oldal

3 sárga paprika
1 kis krumpli felkockázva
kb. 1/2 l zöldségalaplé
1/2 tk sárfány, összemorzsolva
1 dl sűrű joghurt

bors

A joghurt kivételével  megfőztem a hozzávalókat, míg a krumpli puha nem lett. Szintén összeturmixoltam, majd a joghurttal együtt is.

Innen kezdve lehet játszani. A tálba két oldalról egyszerre kell beleönteni a kétféle cuccot, aztán csíkozni, vagy kinek mi tetszik. Nekem nem volt sok időm kreatívkodni vele, de vannak még benne bőven lehetőségek.
Ízben is egyébként, a paradicsomosat el tudom képzelni csilivel, vagy rozmaringgal, bazsalikommal, római köménnyel, a sárgát is köménnyel, vagy bármilyen intenzív aromájú fűszerrel. De így is sem hagyott kívánnivalókat maga után, húsevők sült húshoz, nem húsevők pirított zöldség mellé ették, mindenki lelkesedett a rendhagyó tálalás miatt. Az ízéért sem haragudtak.

 

 

Tájékoztatásul: mostantól sem lesznek itt reklámok.
Miután a blog.hu is megreklámosodott, választanunk kellett, hát én a reklámtalanságot választottam. 

 

 

 

(Varázslatos levesek)