Kategóriák
Édesen Gyümölccsel Sütemény Torta

Sült túrótorta málnával

 

Elsősorban nagyon örvendezem azon, hogy a segítsütiben ilyen szépen gyülekezik a felhasználható összeg.
Nagy köszönet az összes licitálónak és önző módon külön azoknak, akik a marcipános csigára licitálnak:)
Még holnap éjfélig lehet a téteket emelni, és igazán csupa válogatott finomság várja leendő végzetét.

 

Ez pedig egy tipikusan olyan recept, amelynek a segítségével felmagasztosulhatunk a család szemében, ráadásul igen kevés munkával.

Valahogy megmaradt fél kg túró. És valahogy az egyik barátnőm hosszasan ecsetelte milyen jó túrótortát sütött. Ezek a körülmények összeálltak nyomós indokká, de nem találtam szimpatikus receptet sehol.

Egészen addig, míg a kereső ki nem dobott egy nlc-s oldalt, ahol egymásra találtunk.

 

 

Sült túrótorta málnával

1/2 kg túró (nálam zsírszegény, ami krémesebb)
3 tojás kettéválasztva
10 dkg porcukor
6 dkg puha vaj
1 tk vaníliakivonat
6 dkg liszt
1 cs sütőpor
csipet só

nagy maréknyi fagyasztott málna

Az elkészítésében kissé eltértem a recepttől, amiben a tojáshab kivételével minden össze van csak keverve.

Én a vajat habosra kevertem a cukorral és a tojások sárgájával és ez után tettem bele a többi hozzávalót, ezután pedig a tojások fehérjét a sóval kemény habbá vertem és apránként adtam hozzá. Legvégül beleszórtam a málnát is.

180 fokon kb 40 percet sült, félidőben letakartam sütőpapírral a tetejét, hogy ne barnuljon nagyon meg.

A népek fagyasztott málnával és birsöntettel kombinálták.

 

Szinte semmi munka nincs vele és bátran tehető ünnepi asztalra is, annyira finom.

 

 

 

 

2 hozzászólás a(z) “Sült túrótorta málnával” című bejegyzéshez

Nem ismertelek eddig, de bearanyoztad humoroddal strapásnak induló napomat!
Köszi a kacagást!
Én nem vagyok étekkészítő művész, de néha próbálkozom legalább a kulinál is kalandok felé elcsábulni!

Szép napot kívánok!
Márta

Szia Márta! Szívesen máskor is (és köszi), és szépet viszont!:))

Ja, hát én sem vagyok az:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.