Bolo de mel

Kedvelt bejegyzések

5 hozzászólás

  1. grenadine szerint:

    a nádméz, a cukornádpálinka vagy a madeira sosem tántorítana el süteménytől, node a disznózsír?! :)

  2. chilii szerint:

    cukornád pálinka szerintem helyettesíthető rummal, a nádméz az egyik könyvecském (Tótfalusi Kis Miklós által kiadott kolozsvári szakácskönyv) szerint a nádcukor régies elnevezése. engem inkább a 50 dkg mandula és a 70 dkg dió rémít meg (legfőképp a pénztárcámat és a kozmetikusomat :()

  3. Cserke szerint:

    Jaj, az a kis zsírocska, pont az zavar??:)

    Chilii, a nádméz az egy külön tészta, majd lefotózom a kis üveggel, amit hoztam. Egészen jellegzetes ízű és majdnem fekete, a színét is ez adja.. Ugyanez áll a cukornád pálinkára, ami ugyan nem fekete, de rumhoz sem hasonlít az íze.Ebből viszont olyan kevés van benne, hogy nem igazán mérvadó.
    Mindenesetre alternatívának jó ötletek, biztosan ezekkel sem rossz.
    A mennyiségek meg ne riasszanak, ez valami orbitális mennyiség. Ha elnegyedeled a receptet, úgy már nem is olyan sok és még úgy is kiadós adag.:)

  4. chilii szerint:

    minden méz érdekel, majd beültetem náddal a kert végét, legyen mit legelni a méhecskéknek :)
    negyed adag az már egész jól hangzik :)

  5. Cserke szerint:

    Az ötlet tökjó, bár én arra gondoltam, hogy inkább egy kicsit kiköltöznék oda nádmézelni;)
    Igazából csak az érdekesség kedvéért írtam ám be, ez náluk olyan süti, mint pl. az osztrákoknál csokiból a Mozart.
    De finom is, csak úgy mellékesen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .