Elfelejtett holmik
Rita dobta az aktuális faggatózást, mégpedig, mik azok a konyhai eszközök, amik csak állnak, álldogálnak, de nem használom egyiket sem.
Rögtön eszembe jutott Anyuha, aki szerintem generálta ezt az egészet a jó kis posztjával.
Na jó. Eddig nem akartam bevallani, de az a helyzet, hogy pl. rettentően vonzódom a szép teás-és másfajta fémdobozkákhoz. Ezek közül talán három van használatban (teákat nem ilyenekben tartom, naná) a többi viszont nagyon hasznosan fogja a port.
Ellenben szépek.
A fő bűnöm: fóliahegesztő. Hősöm annak idején, mikor együtt vettük, kétellette, hogy valaha fogom én ezt használni, de én olyan búzavirágos szemmel néztem rá és annyira meggyőzően érveltem, hogy nekem ez mennyire nagyon hasznos lesz, hogy inkább gyorsan belátta, jobban jár, ha megfogadja, amit a Bendegúz tanácsolt a büdösbanyának, mármint, ha hagyja magát, előbb szabadul..
Legalább ötször használtam. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy valami miatt nem is legjobb konstrukció, nem nagyon sikerült vele jól működni.
Helye: a kamrapolc.
Már évek óta.
Gyümölcscentrifuga. Párszor azért fugáztam vele, de aztán annyi pacsmag volt utána, hogy azóta is ott áll.
A kamrapolcon.
Mikrosütő. Kizárólag melegítésre használom, méghozzá leginkább kutyakaja melegítésére.
Csak a helyet foglalja .
Pedig mennyi tányért hörcsögölhetnék be a helyére, ha felszabadulna a polca.
Fakanalak. Sosem használom. Inkább műanyagot, mert azt be lehet tenni mosogatóba.
Viszont vannak személyek, akik megrögzött fakanál-ajándékozók, tehát ha én továbbadok orvul egy adagot, igen hamar megérkezik a pótlás.
Na persze, itt van nekem is tojásszétválasztó, ami nagyon helyes kis darab, de miután nem egy nagy cucc egy tojást kettéválasztani, alighanem megmarad dísznek.
Hát, igen.
A bögregyűjteményem. A spejzajtó felett hosszában felaggatva a teménytelen bögre.
De ez nem haszontalan, mert például, ha egyszer a bögréspolc alatt lokális földrengés keletkezik és pozdorjává zúzódik az összes füles dolog odabenn, csak egy mozdulat és máris van miből innom a reggeli zöldteám.
Tudom, hogy ez nem annyira erős érv, de én simán bevenném, ha nekem próbálná az én helyemben valaki beadni.
Fritőz. Már hármat vettem, de valahogy nem jövünk ki egymással.
Idővel mind a kukában végzi.
Így valahogy.
Aztán jött az eredeti kérdéshez a továbbfejlesztés, hogy mi az, amit nagyon is használok?
Botmixer. Aki kitalálta, kapjon gyorsan valami jó nagy díjat érte!
Rengeteget van használatban. Főleg, mióta vettem egy olyat is, amivel aprítani és habot verni is lehet.
Öreg konyhai robotom. Sok tésztadagasztást élt már meg, kézzel nem tudnék gyömöszkélni, elég gyenge a csuklóm.
Szuper kézigyaluzó szerkentyű. Nagyon szeretem, egy erős nagy hibája van, gépben nem mosogatható.
Így valahogy.
Nem túl érdekes.
Nézzük, kit lehetne még faggatni?
Menjen Anának, és a Piszkének mert nagyon kíváncsi vagyok, mi lapulhat a polcaikon.
Köszönöm szépen a megemlékezést, továbbá szeretnék külön szólni, hogy inkább nem alszom, csak olvashassalak! (Meg majd nemsokára kezdődik a Colin Firth… :D) És a múltkor elromlott a mikrónk, és álltam szerencsétlenül, hogy akkor most hogyan fogunk meleg kaját enni, olyan nagyon nehezen esett le, hogy évtizedekig ettem mikrótlan meleg kaját… :)
Szerintem alvással jobban jársz :)
Milyen colinfirth, megen kimaradtam valamiből?
Igen, régen én is gyakorta melegítettem mikróban, de azóta mindenki rájött, hogy frissen készült kaját részesíti előnyben….
Hehe. a mikrosütő nálunk is főleg kutyakaját melegít. Esetleg fagyasztott dolgot olvaszt. Van egy ismerősön, na, az képes volt benne mindenféle igazi kajákat főzni. Tejbegrízt, pudingot, zöldséget, krumplit, tésztát. Egy másik ismerős meg hosszú házasság után idén tudta rávenni az urát, hogy az beengengedjen a házba egy mikrot. A pasi szerint ugyanis a mikrózott kaja káros. Szegény kutyáink…!
Ja, tényleg, fagyott húst olvasztani, el is feledtem.
Régen én is főztem benne, de ez nagyon titkos!!!
És ha egészen őszinte akarok lenni, én is azt gondolom, hogy nem tesz jót a mindenféle értékes anyagoknak a kajában a mikrózás, de abszolút nem értek hozzá, lehet, hogy csak kezdek a kőkorszakba visszacsúszni…
és az megvan, hogy vajon “ereszt”-e a mikrótok? mert ugye ha nem megfelelő a hullámok szigetelése, akkor a környezetében található tárgyakat, embereket is főzi. És ezt úgy lehet ellenőrizni, hogy belerakod a mobilodat, és felhívod. Ha kicsörög, akkor van szivárgás.
Na most, fogalmam sincs, hogy ez mennyire városi legenda, de azért kipróbáltam:)
Én is kipróbáltam, annak idején, amikor olvastam.
Azóta is tarthatom benne, ha akarom, mert nagyon csörög…
A mikróba tett telefon csengeni fog, mert a mikró ajtaja nem “szigeteli” a hagyományos értelemben véve az elektromágneses sugárzást, hanem árnyékolja valamilyen hatékonysággal. Ezt éppúgy, mint a nyereséget, dB-ben mérik (a nyereséget az antennáknál szokták pl.). Mivel a mobil olyan, hogy ha kicsi a térerő, akkor ezerrel sugároz, hogy elérje “kis” jele az adótornyot, nem csodálkozom, hogy odabenn is tud kommunikálni. A lényeg, hogy ha mikrózunk, valamennyi sugárzás kijön belőle, de általában nem vészes, a határéték 5mW/cm2, ez összevethető a sima mobilozással, csak utóbbit mindig a fejünk mellett tartjuk, a mikrót meg nem. Ráadásul, ha kaja is van a mikróban az elnyeli a sugárzás nagy részét, ott hővé alakul. Egyszóval az a mikró, amiben megszólal a telcsi nem rossz, hanem vagy normális vagy rossz. Ami viszont kétségbeejtő, hogy erről a “hibás mikrókat adnak nekünk” dologról még a tudatos fogyasztókat segítő oldalakat is telerakták. Érdemes figyelni arra, hogy ne tegyük a fejünket mikrosütés közben az ajtó elé állandóan és közvetlenül, meg hogy ne legyen az ajtó eldeformálódva, a szigetelés leszakadva, de a többi inkább hiszti. Ja és a gyereknek se engedjük, hogy állandóan bámulja a forgó kaját.
Hú, Cserkókám, ha megkérdeznél, hogy mi az, amit nem hasnzálok a konyhába, de hosszút is írnék!!!!!
Végre egy szakember, köszi Patrik!
Én azóta is használom, hogy megcsöngettem benne a mobilt, bár, hogy írtam elég ritkán.
Nem teszem a fülem az ajtajára mostmár, az biztos, amíg működik :)))
De ha már itt vagy, nem akarsz egy kis fejtágítót tartani a fotózási technikádról ott nálatok? Mindig gyönyörűek a képeitek!
Anát, szegényt faggatom, tanultam is tőle sokat, de biztos tudnál te is újat mondani!
Pirosom, most felcsigáztál!!! Naaaa!!!!Itt az alkalom, írjad csak!
cserke: azt még le kell játszanom Vúval, mert hiperkorrekt túlrészletes agyonmagyarázott 4 oldalas blabla lenne, és ezt ő is tudja :-)
Na, de Cserkém, mit szeretnél még tudni?
Mondjuk gyakorlatban kellene ezt inkább. Pest megyén belül vagy?
Patrik, hátha meg tudod győzni :))
Ana, telhetetlen tudásvággyal bírok…
Igen.
Gasztrofotós tanfolyam indul?
Én szorgalmazom, bár az oktatónak kiszemeltek már alighanem unnak kicsikét…
Ha az én tudásom elég, akkor én szívesen. Személyesen szerintem fél-1 óra alatt mindent meg lehet mutatni/tanulni. Utána csak gyakorolni kell. :)
Az sokat segít, ha tudom előre milyen gép van a háznál, és akkor előre tájékozódom a határairól. Pikk-pakk meg lehet tanulni csalni :D
Aj, de egy helyes vagy, köszi :)) Tudod, mit gondolok a képeidről…
A mai naptól egy Canon S5 IS.A mai posztot már azzal fotóztam, csak a kicsinyítés valahogy nem tett jót neki. Csalni nem tudok, (meg úgy akarni sem nagyon, és tudom, hogy vicc, na) az egyetlen (két) fotó, amivel meg vagyok elégedve, az a mostani vkf sütifotója. De az ey Sony alpha 100zal készült.
A Sony alpha 100 sokkal profibb gép, mint az enyém. Azzal lehetne profi stúdió képeket is alkotni.
A Canon pedig egy profi hobbi gép. Azzal is lehet jobbakat az enyémnél.
Meg fogsz lepődni, milyen könnyű lesz vele, hét nyelven beszélő képeket készíteni. A csalást meg nem szó szerint értettem ofkórsz. Csak át vittem az értelmet :)
Még nem sikerült kitanulmányozni, nagyon friss, és rossz szokásom szerint a leírást csak két hónap múlva fogom elővenni…Pl. a makrózást csak este fedeztem fel.
A “nagy” gép csak délutános-estés, ezzel kell majd boldogulnom és boldogan lepődnék meg :))
Hát még én milyen hosszút írnék, mert én aztán téynleg semmit sem!:))))