Elfelejtett holmik

Kedvelt bejegyzések

20 hozzászólás

 1. anyuha szerint:

  Köszönöm szépen a megemlékezést, továbbá szeretnék külön szólni, hogy inkább nem alszom, csak olvashassalak! (Meg majd nemsokára kezdődik a Colin Firth… :D) És a múltkor elromlott a mikrónk, és álltam szerencsétlenül, hogy akkor most hogyan fogunk meleg kaját enni, olyan nagyon nehezen esett le, hogy évtizedekig ettem mikrótlan meleg kaját… :)

 2. cserke szerint:

  Szerintem alvással jobban jársz :)
  Milyen colinfirth, megen kimaradtam valamiből?
  Igen, régen én is gyakorta melegítettem mikróban, de azóta mindenki rájött, hogy frissen készült kaját részesíti előnyben….

 3. melange szerint:

  Hehe. a mikrosütő nálunk is főleg kutyakaját melegít. Esetleg fagyasztott dolgot olvaszt. Van egy ismerősön, na, az képes volt benne mindenféle igazi kajákat főzni. Tejbegrízt, pudingot, zöldséget, krumplit, tésztát. Egy másik ismerős meg hosszú házasság után idén tudta rávenni az urát, hogy az beengengedjen a házba egy mikrot. A pasi szerint ugyanis a mikrózott kaja káros. Szegény kutyáink…!

 4. Cserke szerint:

  Ja, tényleg, fagyott húst olvasztani, el is feledtem.
  Régen én is főztem benne, de ez nagyon titkos!!!
  És ha egészen őszinte akarok lenni, én is azt gondolom, hogy nem tesz jót a mindenféle értékes anyagoknak a kajában a mikrózás, de abszolút nem értek hozzá, lehet, hogy csak kezdek a kőkorszakba visszacsúszni…

 5. zsuzska szerint:

  és az megvan, hogy vajon “ereszt”-e a mikrótok? mert ugye ha nem megfelelő a hullámok szigetelése, akkor a környezetében található tárgyakat, embereket is főzi. És ezt úgy lehet ellenőrizni, hogy belerakod a mobilodat, és felhívod. Ha kicsörög, akkor van szivárgás.
  Na most, fogalmam sincs, hogy ez mennyire városi legenda, de azért kipróbáltam:)

 6. cserke szerint:

  Én is kipróbáltam, annak idején, amikor olvastam.
  Azóta is tarthatom benne, ha akarom, mert nagyon csörög…

 7. Patrik szerint:

  A mikróba tett telefon csengeni fog, mert a mikró ajtaja nem “szigeteli” a hagyományos értelemben véve az elektromágneses sugárzást, hanem árnyékolja valamilyen hatékonysággal. Ezt éppúgy, mint a nyereséget, dB-ben mérik (a nyereséget az antennáknál szokták pl.). Mivel a mobil olyan, hogy ha kicsi a térerő, akkor ezerrel sugároz, hogy elérje “kis” jele az adótornyot, nem csodálkozom, hogy odabenn is tud kommunikálni. A lényeg, hogy ha mikrózunk, valamennyi sugárzás kijön belőle, de általában nem vészes, a határéték 5mW/cm2, ez összevethető a sima mobilozással, csak utóbbit mindig a fejünk mellett tartjuk, a mikrót meg nem. Ráadásul, ha kaja is van a mikróban az elnyeli a sugárzás nagy részét, ott hővé alakul. Egyszóval az a mikró, amiben megszólal a telcsi nem rossz, hanem vagy normális vagy rossz. Ami viszont kétségbeejtő, hogy erről a “hibás mikrókat adnak nekünk” dologról még a tudatos fogyasztókat segítő oldalakat is telerakták. Érdemes figyelni arra, hogy ne tegyük a fejünket mikrosütés közben az ajtó elé állandóan és közvetlenül, meg hogy ne legyen az ajtó eldeformálódva, a szigetelés leszakadva, de a többi inkább hiszti. Ja és a gyereknek se engedjük, hogy állandóan bámulja a forgó kaját.

 8. piroskaesfarkas szerint:

  Hú, Cserkókám, ha megkérdeznél, hogy mi az, amit nem hasnzálok a konyhába, de hosszút is írnék!!!!!

 9. cserke szerint:

  Végre egy szakember, köszi Patrik!
  Én azóta is használom, hogy megcsöngettem benne a mobilt, bár, hogy írtam elég ritkán.
  Nem teszem a fülem az ajtajára mostmár, az biztos, amíg működik :)))
  De ha már itt vagy, nem akarsz egy kis fejtágítót tartani a fotózási technikádról ott nálatok? Mindig gyönyörűek a képeitek!
  Anát, szegényt faggatom, tanultam is tőle sokat, de biztos tudnál te is újat mondani!

 10. cserke szerint:

  Pirosom, most felcsigáztál!!! Naaaa!!!!Itt az alkalom, írjad csak!

 11. Patrik szerint:

  cserke: azt még le kell játszanom Vúval, mert hiperkorrekt túlrészletes agyonmagyarázott 4 oldalas blabla lenne, és ezt ő is tudja :-)

 12. Ana szerint:

  Na, de Cserkém, mit szeretnél még tudni?
  Mondjuk gyakorlatban kellene ezt inkább. Pest megyén belül vagy?

 13. cserke szerint:

  Patrik, hátha meg tudod győzni :))

  Ana, telhetetlen tudásvággyal bírok…
  Igen.

 14. zsuzska szerint:

  Gasztrofotós tanfolyam indul?

 15. Cserke szerint:

  Én szorgalmazom, bár az oktatónak kiszemeltek már alighanem unnak kicsikét…

 16. Ana szerint:

  Ha az én tudásom elég, akkor én szívesen. Személyesen szerintem fél-1 óra alatt mindent meg lehet mutatni/tanulni. Utána csak gyakorolni kell. :)
  Az sokat segít, ha tudom előre milyen gép van a háznál, és akkor előre tájékozódom a határairól. Pikk-pakk meg lehet tanulni csalni :D

 17. Cserke szerint:

  Aj, de egy helyes vagy, köszi :)) Tudod, mit gondolok a képeidről…
  A mai naptól egy Canon S5 IS.A mai posztot már azzal fotóztam, csak a kicsinyítés valahogy nem tett jót neki. Csalni nem tudok, (meg úgy akarni sem nagyon, és tudom, hogy vicc, na) az egyetlen (két) fotó, amivel meg vagyok elégedve, az a mostani vkf sütifotója. De az ey Sony alpha 100zal készült.

 18. Ana szerint:

  A Sony alpha 100 sokkal profibb gép, mint az enyém. Azzal lehetne profi stúdió képeket is alkotni.
  A Canon pedig egy profi hobbi gép. Azzal is lehet jobbakat az enyémnél.
  Meg fogsz lepődni, milyen könnyű lesz vele, hét nyelven beszélő képeket készíteni. A csalást meg nem szó szerint értettem ofkórsz. Csak át vittem az értelmet :)

 19. Cserke szerint:

  Még nem sikerült kitanulmányozni, nagyon friss, és rossz szokásom szerint a leírást csak két hónap múlva fogom elővenni…Pl. a makrózást csak este fedeztem fel.
  A “nagy” gép csak délutános-estés, ezzel kell majd boldogulnom és boldogan lepődnék meg :))

 20. Hát még én milyen hosszút írnék, mert én aztán téynleg semmit sem!:))))

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .