Kategóriák
Sütemény

Nem is Sanyi a király. A sajtoscsiga

 

Húsvétra biztosan sütök, mert nagyon jó.
Előző nap össze lehet állítani, másnap már csak sütni kell, recept a facebookon, végtelen lustaságból kifolyólagosan.

 

sajtoscsiga

 

Update 2014. december

Ugyehogy a facebook mégsem jó, mert én sem találom meg így utólag a receptet, pedig ez tényleg király.

Ilyenkor (is) jól jönnek a kedves, vállakozókedvű blogtársak, akik kipróbálták a receptet és nem hányták el mint én.
Jelen esetben Kriszta volt, aki „visszaadta”  :)

 

Sajtos csigakeksz

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
2 dl tejföl (kb. 20 dkg)
fél csomag sütőpor
2 kávéskanál só

Töltelékhez:
kb. 5 dkg olvasztott vaj
kb. 30 dkg sajt (pl. gouda)

A tészta hozzávalóit sütés előtti este gyorsan összegyúrom, a tésztát ketté osztom és egyenként 3-4 mm vastag téglalappá nyújtom. Megkenem olvasztott vajjal és ráreszelem a sajtot. Mint a bejglit, feltekerem a hosszanti oldal mentén, az így kapott rudat félbevágom és folpackba csomagolva a hűtőbe teszem. Másnap reggel a négy rudat csak fel kell vagdosni 3-4 mm vastagságú szeletkékre, s ezeket 180 °C-os sütőben megsütni kb. 12 perc alatt.

4 hozzászólás a(z) “Nem is Sanyi a király. A sajtoscsiga” című bejegyzéshez

A zugolvasó pórnép hol tekintheti meg a receptet? Vagy nem is publikus? Akkor bocsi. :)

Én is kíváncsi lennék ám rá! Amennyiben nem teljesen titkos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.