Gyorsan elkészül, nagyon finom, köretként és főételként is megállja a helyét és még a Sarj is szereti.
Mi kell még?

Sajtos-kukoricás lepénykék
18 dkg finomliszt
1 tk sütőpor
2 tojás
1.2 dl tej
20 dkg csemegekukorica
10 dkg reszelt cheddar, vagy hasonló, markánsabb sajt (vagy ami épp van…)
2 ek. aprított zöldfűszer, nálam snidling, bazsalikom, petrezselyem
sütéshez 2 ek. olaj
Az olaj kivételével mindent összedolgoztam és a kimaradt olajon 1-1 púpos evőkanálnyit a kanál hátával szétlapogatva serpenyőben kisütöttem.
Miközben sütöttem, azon méláztam, hogy elcsapom az egész társaságot. Mert mennyivel könnyebb dolgom lenne, ha mondjuk frittatával, omlettel be lehetne tömni a szájukat.
Szerencsére nem volt túl sok időm ezen töprengeni, mert akkor feltétlenül eszembe jutott volna, hogy én sem szeretem egyiket sem.
A Ded ketchuppal ette. Mi fokhagymás tejföllel.
De alig várom az igazi paradicsomot, mert azzal még jobb lehet.
Update 2020 03 20
A blog egyik legnépszerűbb receptje.
Válogatós gyerek is megeszi. Garantáltan.
(forrásGoodFood)