Miben tartod a kenyered?

Kedvelt bejegyzések

25 hozzászólás

  1. grenadine szerint:

    kihűlés után abba a jénaiba teszem vissza a kenyeret, amiben sütöttem. így napokig eláll, és a saját sütésű kenyerem nem is nagyon morzsálódik.

  2. Flat Cat szerint:

    Az a fajta vágódeszka, amin felül egy rács, alul meg a morzsákat összegyűjtő keret van + mellé kenyértartó? Anyuéknál így van a rendszer, náluk elvileg működik.
    Nekem egy hatalmas vágódeszka van, de csak én szeletelek, mert a család egyes férfi tagjai ehhez állítólag nem értenek. Így én nem szórom szét a morzsát, szóval ez többé nem probléma.
    A morzsaporszívó hatalmas találmány, csak a morzsát nem nagyon szedi össze, de szerencsére hamar el is romlott, így gyorsan megszabadulhattam tőle.
    De azok a fa alkalmatosságok az amishoknál viszont eszméletlen jól néznek ki! :)

  3. chilii szerint:

    én abszolúte megértelek és veled érzek, mert nálunk is pont így megy ez :( a tárolást megoldottam, van egy helyes kis kosár, pont belefér a mikrohullámú sütőbe ;) (ez az egyetlen macskabiztos helyem) de a morzsátlanítás nem megoldott.

  4. lorien szerint:

    A kenyér morzsával jár. A kovászos, hosszú ideig kelesztett valamivel kevesebbel, de mégis. A morzsát én is utálom, de még jobban, ha a kenyeret nem sikerül megfelelően eltartani, így hát morzsabiztos megoldás nincs, ha csak le nem számítom a morzsatálcás vágódeszkát, amivel én még így is szanaszét morzsálok mindent. De a kenyér vászonzsákban van, sőt sokszor dupla vászonban.

  5. ManóAnyó szerint:

    Szerintem nagyon sok háztartásban probléma a morzsa. Mi is nagyon sokat filózunk rajta, de még nincs tökéletes megoldás. Én a morzsatartós vágódeszkát választottam, azon van egy fonott kosár, benne vászonban a kenyér. Majdnem olyan mind egy kihúzható. De a morzsa így is szanaszét repked, ha nem én vágom a kenyeret. Szerintem az egyetlen morzsamentes megoldás, ha magunk oldjuk meg a szeletelést. Bár én sosem értem, hogy mitől lesz több morzsa, ha a férjem szeletel? :)

  6. cukroskata szerint:

    Ez nagyon úgy néz ki, mintha lenne neki kihúzható morzsatálcája. http://www.korondikeramia.com/termek_203.htm
    Egyébként nekem is volt ilyen, és én is nagyon bánom már, hogy kidobtam :-(

  7. Maimoni szerint:

    Szerintem az egyetlen megoldás, ha nem esztek kenyeret…:)) Nagykorúak sör formájában magukhoz vehetik, ezesetben legfeljebb az üvegvisszaváltással kell bajlódni. A kiskorú problémáján még gondolkodom…

  8. Limara szerint:

    Én örülök a morzsának! Amikor megvágom a friss kenyeret és ezer felé röpköd a ropogós morzsa, na akkor jó a kenyér! :)) Kihülés után már nem morzsálódik a saját sütésű. Egyébként én is a jénaiba teszem vissza, amiben sült.

  9. Vesta szerint:

    Nálunk hasonló a kenyértartó, mint a legfelső képeden. Alatta tartjuk az ugyanilyen méretű morzsatálcás vágódeszkát és úgy csinálunk, mintha a kenyértartó tartozéka lenne: ha kivettük a kenyeret, elegáns mozdulattal kihúzzuk a deszkát, szeletelünk rajta és hasonlóan laza csuklómozdulattal visszatoljuk. Nem dicsekvésképp, de ez saját találmány, és nem is kellett túl sok energia ahhoz, hogy kényszerítsem a családtagokat a használatára, néhány sikítás a rengeteg morzsa láttán, ma már gond nélkül használja mindenki. Jobbat nem tudok.

  10. Kriszta szerint:

    Amint kihűlt a frissen sült kenyerem, vastag konyharuhába csomagolom és megy a fa kenyértartóba. Vágni is a konyharuhán szoktuk, de amint már többen elmondták, a saját kenyér nem morzsálódik vészesen. Ami mégis termelődik, azt időnként lerázom a mosogatóba.

  11. 74600 szerint:

    Köszönöm a kommenteket, kicsi vigasz, hogy máshol sem teljesen morzsamentes a környezet:)
    Sajnos ezek nemhogy a házi kenyérből, de egy félliter tejből is rengeteg morzsát tudnak generálni…
    Gondoltam még külön kenyérvágó konyhára, a nyárikonyhákhoz hasonlatosra, de nem akarnak új házat sem.
    A jelenlegi rácsonvágás talán működne, ha akkora lenne a rács, mint a fél konyha, hát ehhez meg már ugye az előző megoldás passzolna.

    Kata, azt az oldalt én is megtaláltam, de sajnos mostanában nem járok Korond felé, pedig indokolt lenne.
    Ha mégis valami csoda folytán megvilágosodnék és csodásan rendeződne a morzsahelyzet, mindenképp megosztom.

    Ja, és nem szeretjük a sört, pedig az ötlet?!!! Gyerek meg ehetne űrhajós tablettás kenyeret:)

  12. aquarius szerint:

    Sehol sem morzsamentes kornyezet :)
    viszont tegnap lottem a Cora-ban ezt a “Fenyő morzsatálca” -t
    az ara’ra nem emlexem pontosan, parszaz Ft lehet, meretet tekintve szerintem csak a nagyobbfajta, kb. 2kg kenyernek valo tartoba fer bele
    kicsit ugy nez ki, mint amiket alt.isk. 6-7 oszt. technika oran csinaltunk, es a minosege is olyan – tulajdonkeppen egy fa-talca, benne fa-racsozattal
    ki lehet adni a csemeteknek hazifeladatnak

    http://img97.imageshack.us/i/dsc06376.jpg

    aquarius

  13. aquarius szerint:

    huppsz, egy “/” jel lemaradt a link vegerol, azt biggyesszetek meg oda es menni fog
    nagyithato is a kep….
    sorry

  14. 74600 szerint:

    Aquarius, köszi:)
    Azt hiszem, nálunk konyha nagyságú kellene…

  15. landy szerint:

    Sziasztok, véletlen tévedtem ide, ugyanis kenyér boxot keresgéltem a neten. Fémet szerettem volna, de nagyon jókat derültem a poszton és a kommenteken is. Szenzációsan írtok :) Megoldódott a morzsa helyzet? :)

  16. Mamma szerint:

    Cserke, hogy én ezt csak most vettem észre….. nahát.

    Na figyu. Nálunk a helyzet ez ügyben tragikus, talán csak annyival jobb, hogy egy darab hímnemű van, de szerintem egyszemélyben több morzsát gyárt, mint nálatok. Saját meglátás. Néha kiborulok, és mindenféle intézkedéseket hozok, de hiába.
    Nevet rajta. Érted ezt? Nevet!

    Pedig van egy nagyon jó kenyértartónk. Egyszer majd lefotózom, hasonlít a zöld alattira. Műanyag, azon vágsz, két oldalon pedig fel lehet csukni. A kés mindig ott van benne. Csakhát. Egy másnapos baguette, ciabatta, amit szeret, megszáradva :), azt vágja, akkor repül a morzsa rendesen.
    Persze próbálkoztam én is előre felvágott kenyérrel, naná!!
    Többszöri kirohanásomra elmondta, hogy ő csak frissen szelve szereti a kenyeret. A felszelt az nem olyan. Mert az anyukája, ő mindig felvágta. És másnaposan. (Hát kérem, itt van a kutya elásva!:)

    A sötétebb kenyerekkel nincs nagy baj, azon túltenném magam, de a fehér, az infarktusközeli állapotot okoz minden alkalommal.

    Szóval még a szuper kenyértartó mellett sincs ötletem. Egy férjet úgy kell elfogadni, ahogy kaptuk, és ez – néha, a rengeteg szuper jó tulajdonságai mellett is – meglehetősen nehéz.
    Azért szólj, ha találtál megoldást, égetően szükségem lenne rá.

  17. 74600 szerint:

    [landy](#10942510) , errefelé a helyzet változatlan. Vagyis morzsás…Pedig van tálcás kenyérdoboz:)
    Időnként befenyegem a népet, hogy szankciókat alkalmazok, de ennyi az egész. Mert ők meg esküsznek, hogy nem ők morzsáztak, tehát csak én lehetek a morzsagenerátor:)

  18. 74600 szerint:

    [Mamma](#10947426) drága, hát ha előbb szólsz, hogy így kell elfogadnom!:)))
    Vagy legalább, ha annak idején tudom, hogy az anyját kell faggatni, ő hogy vágj a kenyeret… Bár náluk önkiszolgálás volt, most jut eszembe…
    Feltétlenül szólok , ha valami szenzásiósat ötlök ki (másik pasi?, tüchtig, morzsátlan?) és köszi a vigaszt!
    Mégis jobban viseli az ember, ha tudja, hogy osztozik a morzsás sorsban másokkal.

  19. mary szerint:

    Tetszenek a hozzászólások. Én is pontosan a kenyérmorzsák miatt felbosszantva magam kezdtem kenyértárolókat keresni a neten, de itt kicsit megnyugodtam. Mondjuk mi csak a polcon tartjuk, onnan meg hullik le a pultra és az ott levő poharas tálcára. De ezen még lehetne házilag is finomítani. Azt mondták, varrnak kenyérzsákot. Talán ez, meg még amit láttam a neten a képek közt: praktikus fonott kenyértároló kosarak foganytúval, amit ki lehetne a polcról emelni, lennének jók a tárolásra.

  20. mary szerint:

    Tetszenek a hozzászólások. Én is pontosan a kenyérmorzsák miatt felbosszantva magam kezdtem kenyértárolókat keresni a neten, de itt kicsit megnyugodtam. Mondjuk mi csak a polcon tartjuk, onnan meg hullik le a pultra és az ott levő poharas tálcára. De ezen még lehetne házilag is finomítani. Azt mondták, varrnak kenyérzsákot. Talán ez, meg még amit láttam a neten a képek közt: praktikus fonott kenyértároló kosarak foganytúval, amit ki lehetne a polcról emelni, lennének jók a tárolásra.

  21. 74600 szerint:

    [mary](#12098076) , ó, hát ennyi idő távlatából be tudok neked számolni róla, hogy nálunk már van kenyérdoboz megint. Tálcával.
    Meg kenyérmorzsa. Mindenhol.
    A személyzet meg nem takarítja rendesen.
    Kis füles kosár biztos jó lenne, de én már rezignált vagyok.
    Mi ilyen morzsás népek voltunk, vagyunk és alighanem leszünk is.

  22. Cserke szerint:

    Jó régi bejegyzés, de látom, hogy nem egyszerű azóta sem megoldani a dolgot, köszi a tippeket piros:) Nekem végül pont ilyen lett, amit linkeltél, évek óta használjuk.
    És morzsa persze azóta is van.

  23. bebi szerint:

    Jó régi a poszt,de ha valami idetéved: még mindig kapható a fiókos kenyértartó, de ha nem vagy a konyhában helyhiányban akkor a kenyértartó elé beállíthatsz egy mozsatálcát és nagyon jól is mutatnak együtt :) (egyébként én most újítottam be egy morzsatálcát ami 1000 ft-ba került a Praktikerbe ;)

  24. Cserke szerint:

    Szia, köszi a tippet :) Azóta (jó régóta) morzsatálcás redőnyös fatartónk van. De lassan megint aktuális, kezd ronda lenni…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .