Küzdünk. Én meg a Nándi

Kedvelt bejegyzések

3 hozzászólás

 1. Hát Cserke ez a kutyus gyönyörű, és okos, figyelő a tekintete, és már bizalommal néz rád, ahogy fényképezed, sokat szenvedhetett valamikor, most tanulja, hogy vannak emberek akik “emberszámba”veszik őt is, most kezd bízni benned/bennetek, hidd el egyre jobb lesz vele, amiket leírsz róla ő egy álomkutya, akit mindenki szeretne magának. Ha itt maradnék Tatán – de nem, mert eladtuk a házat és megyek vissza Bp.-re egy fele ekkora házba, negyed ekkora kerttel, az egyik gyerekemhez pár utcányira – esküszöm befogadnám, imádnám, az itteni nagy kert tiszta paradicsom lenne neki, Falattal csak kijönne, bár Falat egy kotorék kutyus, morgós, ugatós méregzsák, de szófogadó úgy amúgy, szóval ki tudja. Micsoda hülyeség ez, hogy fekete kutyát nem akarnak az emberek, miért nem ??? Komolyan nem értem, én elsőre vinném, ha így nézne rám :-) Nem is szabad mennem /szerencsére nem is tudok menni most egy jó darabig fizikailag/ állatmenhelyek közelébe, nem szabad barátosnők telefonjaiban nemrég született cicukákat nézegetnem stb. stb. mert szívem szerint minden állatot befogadnék, én sem vagyok normális állatügyben, csak hogy vígasztaljalak… ha egyáltalán ez vígasz neked :-) Szóval örüljetek ennek a kutyusnak, csodaszép, és imád téged, ez benne van a tekintetében :-)

 2. Cserke szerint:

  Az a helyzet, hogy nekünk mindig csak lett kutyánk, nem mi választottunk. Ő már a harmadik ilyen uccakutya, Gombszemmel is végigcsináltunk egy ilyen menekülős-utánamjövős szériát, de ő csak egy helyen akart kijönni utánam, azt megszüntettük és nyugi volt. De két évébe telt, amíg elhitte, hogy tényleg hazamegyek mindig. Ez a kutya sokkal ügyesebb, erősebb, és ő nem is kötődik Lujzához, ahogy Gombszem volt, szóval ha én elmegyek, vége a világnak.
  Falattal, meg egyáltalán, minden kutyával kijönne, a menhelyen 3 kannal és egy lánnyal volt egy kennelben, nagyon béketűrő, ideális második kutya, öreg kutyus mellé is.
  Nem tudom, miért nem kell fekete, én sem tudtam ezt régebben, de így van. Pedig ez egy eléggé jóképű kutyus, de nem sokan mondták rá, hogy szép, mindenki ment tovább másik kutyát nézni.
  Tudom Anikó, hogy te is így gondolkodsz :) De vannak sokan akik sopánkodnak, hogy jajj, nehogy visszavidd, micsoda kegyetlenség, de aztán ezzel ki is merül az összes jótékony tevékenységük.
  Hát persze, hogy imád, én vagyok a biztonság, de az is a baj, hogy nagyon imád, ha én nem vagyok, pánikolás van.
  És persze, tudom, hogy lesz jobb, könnyebb, de élni muszáj, szóval előbb-utóbb kerti kennel lesz a vége, mert más megoldást nemigen látok. Ha elmegyek, be lesz csukva, bármennyire nem tudtam ezt sosem elképzelni, de a biztonsága előbbre való mint a többi szempont.
  Hogy aztán tudunk-e családilag elmenni együtt, sikerül-e megoldani hogy valaki arra az időre befogadja, vagy mondjuk a következő 10 évet itthon töltöm vele, az egy nagy kérdés.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .