Ébredezők (avagy éljen a pelus)

Kedvelt bejegyzések

8 hozzászólás

 1. piroskaesfarkas szerint:

  Cseresznye Drága! Megkaptad a levelemet???? Mert ha nem, akkor légyszi írj nekem a welcomes@freemail.hu-ra, akkor látom a címedet és küldöm a tócuccos lelőhelyemet! Ha meg már úgyis írnál, elárulod levélben a Te kertészetedet, az egynyárit? Mert feltankolnék onnan is.
  Meg még egy nagyon fontos kérdés. A tó mellé szeretnék ültetni egy japán juhart, mert imádom a színét, meg a leveleit, szóval úgy ahogy van, és olyan jó lenne, ha egy kis árnyékot vetne a tóra, és csak ezt tudom oda elképzelni. Namármost, mindehnol írják, hogy félárnyékos helyet szeret, viszont nálam ott reggeltől estig napos. Szerinted, túlélné? Most láttam egy csomót a NG-ben, mindenféle méretben (mondjuk a legkisebb is majdnem 20ezer Ft, és egyébként is belehalnék, ha tönkremenne….) De úgy kéne!!!:-)
  A Tiéd merre van a kertben? És milyen talajba ültetted?

 2. Azé örül az erőember neki, hogy dörmöghet, miközben méhecskéje szép kis kerthegycuccokat szipkáz fel!:))
  Ha nem lenne e archaikus papamaciszerep, már nem is éreznék magukat helyben az univerzumban a férfi emberek!:))
  japán juhar király, abból állítólag gyönyörű bonsai-t lehet grundolni, e téren én is szerelmese vagyok, főként színe miatt, ha majd oda jutok, a kisfa projektem beizzításához, én is szerzek be picibe.

  És a színe miért a legkedvesebb a növények között nekem?

  Kosztolányi Dezső

  Vörös hervadás

  Erdő,
  dércsípte lombod ájultan vonaglik.
  Meghalsz,
  reád lehellt a vörös hervadás.
  De mért e vidám pompa? Mért
  öltözködöl halál előtt a fényes
  bíbornokoknak, részeg szeretőknek,
  ifjú dühnek, kigyulladt lázadásnak
  harsány színébe?
  Oly ünnep-e zsibbadni, elfeledni
  lármás kirándulókat és rigókat,
  vizek zaját,
  az élet édes-olcsó csengetyűit?
  Olyan jó nem élni?
  Örülsz?

  mek.oszk.hu/00700/00753/html/

 3. piroskaesfarkas szerint:

  hjaj, de szép és szomorú!!!

 4. Cserke szerint:

  Nem jön levél, nehehe neem jőőőőn levééél!!!
  Jó, írok.
  Juhar. Jelentem, harmadikat fogyasztom. Ez
  egy marhanagy edényben van, ilyenkor a napon, de kb. 3 hét múlva megy olyan helyre, ahol csak a reggeli nap éri.Ha ez nem történik meg, leég a levelek széle és megfakul. Savanyú tőzeges talajban van, szfagnum tőzegben, most még déli oldalon. Én is játszottam gondolattal, milyen szép lenne tó mellett, meg az még párállana is neki, de egy ott már egy meghótt.. Nem tudok okosat mondani, nagyon függ attól, milyen fekvésű a kerted, tavaly a Parco Sigurtában rengeteg juhart láttam tűző napra ültetve, gyönyörűek voltak…Lehet, hogy kertetekben is megmarad, függ attól is, milyen fajta, a nagyon szeldelt levelűek (amik igazán szépek) sokkal kényesebbek. Bocs…, de tényleg lutri.

  Bcyke, ezekből van ám egészen kicsi méretű, ami nagyon is keletiesen néz ki, bonszájosítás nélkül is!! Gyönyörű színe van, még jó, hogy tetszik!!

  Nem tudom, medveember örül-e, szerintem már beletörődött, volt neki rá ideje… :o))

  A vers is szép, nem is ismertem,de mi ez a borongás?!?!

 5. piroskaesfarkas szerint:

  Jaj, annyira jó lett volna, ha azt mondod, hogy tudol valami trükköt a piroslevelűre, és azonnal rohanjak és vegyem meg és kész…..
  Kedvenc kis kertészetemben van egy pofás példány belőle, a hölgy is ugyanazt mondta mint Te, és rábökött az övére, ami 20 éve ugyanott van a tűző napon, hogy az bírja…Inkább az a gondom, hogy ha elásom, és ne adja ég elpusztul, akkor miként szedem ki a dzsumbujból…Meg ugye bőgnék is miatta…..

  Na jó. A kertészet a NewGarden mellett van, amikor mész az M7-esen, és letérsz a Praktikerhez, az a NG. Kicsit tovább kell menni, és ott van közvetlenlü az NG mellett. De most hétvégén abban a NG-ben voltunk, és rengeteg szép (bár főként kisebbek) tavi növényt vettünk, istenieket! Majd megírom, hogy miket!
  Aztán betértünk a pókercsigákért a bácsihoz.

  Szerinted, a Titusz nevű óriási fenyőfánk alá, szinte teljes árnyékba lehet ültetni árnyákliliomokat? A fenyőtűt bírják?

 6. Cserke szerint:

  Hát, sajnálom.Én most mondtam le egy gyönyörű, csipkelevelű zöldről, mert nagyon rossz érzés, mikor elhal..
  Na jó. Köszi, héten járok a másik NG felé, meg kedvenc helyemen is, majd megnézem. Ezekkel a vízinövényekkel is az a feneség, hogy egy csomót árulnak vízinek, mikor inkább a mocsárzónát szeretik… Mostan vettem megint Sparganiumot, azt nagyon szeretem, csak tavaly a kutyák leirtották a tavat és az is áldozatul esett..

  Szerintem árnyliliomot nyugodtan ültethetsz oda, csak ne tarkalevelűt, mert az nem lesz olyan szép.
  Mieink bírják a fenyőtűt, pedig három toronymagas is hullajtja rájuk.

  Ha akarod palántás címet, szólj.

 7. Ez nem borongás, hanem az élet fájdalmas szépségének öröme, ami színben ennek a juharnak vöröséhez passzentol!:)))

 8. piroskaesfarkas szerint:

  Palántás KELL!:-) Köszönöm!
  Szerintem nem bírom ki, és hétvégén megveszem azt a piroslevelűsfát:-)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .